Kırıkkale'de çocuklar camide buluştu

Kırıkkale'de çocuklar camide buluştu
 Muhabir
Okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla Kırıkkale İl Müftülüğünün başlattığı Camiyi Seviyorum, Namazda Buluşuyorum projesi başladı.

Proje kapsamında çocuklar ve gençler camilerde bir araya geldi.

ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Okulların tatile girmesiyle birlikte, Camiyi Seviyorum, Namazda Buluşuyorum projesi kapsamında Kırıkkale’de çocuklar ve gençler camilerde bir araya geliyor. Proje kapsamında Din görevlileri gözetiminde çocuklara ve gençlere yönelik birçok etkinlik düzenleniyor. Kırıkkale İl Müftülüğünce başlatılan projede çocuklar beş vakit namaza devamları ve yakınlarını da yanlarında getirmeleri üzerinden değerlendirme yapılıyor.

ocuklar-camide-bulustu.jpg

ÖDÜLLER VERİLECEK

Projeye katılan Çocukların beş vakit namaza devamları, yakınlarını da yanlarında getirmeleri üzerinden değerlendirmeleri yapılacak. Beş vakit namazlarda puanlar sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan olarak yazılacak. Çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan verilecek. Puanların toplanması sonucunda İl genelinde dereceye giren birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinciye Müftülüğümüzce belirlenecek olan bir tarihte ödüller verilecek. Puanların toplanması sonucunda İl genelinde en yüksek puan alan 1. öğrenciye 1000 TL, 2. öğrenciye 750 TL, 3. öğrenciye 500 TL, 4. öğrenciye 400 TL, 5. öğrenciye 300 TL ödül verilecek. Puanların eşit olması halinde dereceye giren öğrenciler kura sonucuna göre belirlenecek. Katılımcı bütün öğrencilere cami görevlileri tarafından çeşitli hediyeler ve ikramlıklar verilecek.

cocuklar-camide-bulustu2-jpg2.jpg

Bu haber toplam 582 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.