Kırıkkale'de görmeyen gözleriyle öğrencilere ışık oluyor

Kırıkkale'de görmeyen gözleriyle öğrencilere ışık oluyor
 Muhabir
Yıllar önce geçirdiği rahatsızlık sonucu iki gözünü kaybeden Bekir Akdeniz, Kırıkkale’de binlerce öğrencilere eğitim vererek karanlık dünyasını aydınlatıyor.

Görme engellilere davranış kuralları ve diğer konuları anlatan Akdeniz, okullarda öğrencilere eğitim vermeye devam ediyor.

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 26 yaşında iki gözünü kaybeden 59 yaşındaki Bekir Akdeniz, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yaşadıkları zorlukları anlatıyor. Evli ve 3 çocuk babası Akdeniz, 2016 yılından bu yana "Görmem İçin Sen Varsın" projesi çerçevesinde çoğunluğu öğrenci olmak üzere binlerce öğrenciye seminer verdi. Akdeniz, kazadan sonra tercih yapması gerektiğini ve mücadele yolunu seçtiğini söyledi. Proje kapsamında Şehit Alparslan Yazıcı İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde öğrencilerle buluşan Akdeniz, görme engellilere yönelik davranış ve eğitim konularını anlatıyor.

YAŞADIĞI SORUNLARIN ANLATIYOR

Kırıkkale'nin güzel bir yer ve insanların iyi niyetli olduğunu belirten Akdeniz, "Ancak biz engellilere karşı bilgileri pek yok, bazen önyargılı davranabiliyorlar. 2016'da 'Görmem İçin Sen Varsın' diye yola çıktık. İlk seminerimi Bahşılı ilçesinde gerçekleştirdim” dedi. Akdeniz, kendisinin emekli olduğunu, istese evinde oturabileceğini ancak engellilerin yaşadığı sorunları anlatmak istediğini anlattı.

kirikkalede-gormeyen-gozleriyle-ogrencilere-isik-oluyor-1.jpg

YAŞADIĞIMIZ HAYATI ANLATIYORUZ

Toplumun engellilere karşı yabancı olduğuna değinen Akdeniz, "İnsanlarımız empati yapamıyor. Projedeki amacımız, insanları engellilere karşı bilgilendirmek ve bilinçlendirmek.

Bize sorulan sorulardan da anlıyoruz ki toplum iyi niyetli de olsa bu yeterli değil. Mesela bizlerle konuşurken sesini yükselterek konuşuyor. Zannediyor ki bu görme engelliyse, işitme engeli de vardır. Seminerlerde, yaşadığımız hayatı anlatıyoruz. Başımıza bazen üzücü ve komik şeyler geliyor. Bunları anlatıyoruz. Benim eşimde görme engelli olduğu için evleneceğimiz zaman 'kim size bakacak' diye evlenmemizi istemediler. Bu bir önyargı. Biz kendi kendimize bakıyoruz. 'Aman çocuk da olmasın' dediler."

kirikkalede-gormeyen-gozleriyle-ogrencilere-isik-oluyor-2.jpg

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.