Kırıkkale’de kredi kartı dolandırıcısı tutuklandı!

Kırıkkale’de kredi kartı dolandırıcısı tutuklandı!
 Muhabir
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyonlarını sahada sürdürüyor. Dijital suçları önleyen ekipler çok sayıda bilişim sistemlerine yönelik denetim gerçekleştirdi.

KÖTÜYE KULLANMA SUÇLARI TESİPT EDİLDİ

Kırıkkale’de Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 22-28 Kasım tarihleri arasında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde gerçekleştirdikleri çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Yapılan çalışmalar sonucunda 101 adet kullanıcı/kişi tespiti yapıldı. 16 adet dijital materyal incelendi, 4 adet nitelikli dolandırıcılık olayı, 3 adet Nitelikli Hırsızlık olayı, 2 adet bilişim sistemini engelleme-bozma-verileri yok etme veya değiştirme olayı, 1 adet banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması olayı ile ilgili işlem başlatıldı.

KESİNLEŞMİŞ HAPİS CEZASI BULUNUYORDU

3 adet Siberay etkinliği kapsamında 310 vatandaş bilgilendirildi. Ayrıca 3 şüpheli hakkında gerekli yasal işlemler yapıldı. Çeşitli suçlardan aranması bulunan, "Bilişim Sistemleri ve Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık" suçundan 8 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan ve aynı zamanda cezaevi firarisi olarak aranan 1 şüpheli şahıs yakalanarak gerekli işlemlerin akabinde Keskin F Tipi Cezaevine teslim edilmek üzere Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirildi.

Bu haber toplam 1046 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.