Kırıkkale’de Ramazan Ayı denetimleri başlıyor

Kırıkkale’de Ramazan Ayı denetimleri başlıyor
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaklaşan Ramazan ayı münasebetiyle il müdürlüğü toplantı salonunda bir toplantı düzenledi. Toplantıya il müdür yardımcısı, gıda ve yem şube müdürü, ilçe müdürü ve il/ilçelerde görevli denetim personelleri katıldı.

ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI

Toplantıda, ülke genelinde başlayacak olan Ramazan Denetimlerinde dikkat edilecek hususlar, Türk Gıda Kodeksi ve Tebliğde yapılan değişiklikler ile denetimlerde dikkat edilecek hususlar denetim personellerine bildirildi. Toplantıda yapılan açıklamaya göre, Ramazan ayı boyunca fırınlar, pastaneler, marketler, restoranlar ve diğer gıda işletmeleri denetlenecek.

Denetimlerde gıdaların hijyenik koşullarda üretilmiş ve saklanmış olup olmadığı, son kullanma tarihlerinin kontrol edilmesi, etiket bilgilerinin doğruluğu ve fiyat etiketlerinin mevzuata uygunluğu gibi konularda inceleme yapılacak.

KURALA UYMAYANLARA CEZA YAZILACAK

Ayrıca, gıda işletmelerinin ruhsat ve belgelerinin kontrolü de yapılacak. Denetimlerde eksik ve noksan tespit edilen işletmelere para cezası uygulanacak. Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların Ramazan ayını güvenle geçirmesi için denetimlerin aralıksız devam edeceğini bildirdi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.