Kırıkkale’de vatan yürüyüşü

Kırıkkale’de vatan yürüyüşü
 Muhabir
Kırıkkale’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, ‘Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet yürüyüşü düzenlendi. Duygusal anların yaşandığı yürüyüşte herkes hem teröre lanet okudu hem de Filistin halkının yalnız olmadığını ifade etti.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Vatan için en çok şehit veren iller arasında yer alan Kırıkkale’de anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Pençe-Kilit Operasyonu başta olmak üzere kanlarıyla bu aziz toprağı sulayan şehitlerimiz için "Şehitlerimize Rahmet Filistin'e Özgürlük" yürüyüşü düzenlendi. Ellerinde bayraklarla Kırıkkale kent meydanında toplanan binlerce Kırıkkaleli vatandaş, hain terör örgütüne lanet okudu. Öte yanda Filistin'de yaşanan zulmün ise bir an önce bitmesi için de sloganlar atıldı. 7’den 70’e herkesin katıldığı yürüyüşte duygusal anlar yaşandı.

kirikkalede-vatan-yuruyusu2.jpg

KUR’AN-I KERİM OKUNARAK DUALAR EDİLDİ

Meydanda toplanan vatandaşlar, ellerinde bayraklarla ve dövizlerle bir süre kentin cadde ve sokaklarında “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” “Filistin’e Özgürlük” şeklinde slogan attılar. Yürüyüşün ardından tekrar Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda buluşan vatandaşlar burada dosta güven, düşmana korku verdi. Birlik ve beraberliğin sergilendiği yürüyüşte Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Yürüyüşe katılan bir öğrenci de Mehmet Akif İnan'ın "Mescid-i Aksa'ya Gördüm Düşümde" adlı şiirini okudu.

kirikkalede-vatan-yuruyusu3.jpg

HAİNLER ELBET CEZASINI BULACAKTIR

Yürüyüşü düzenleyenler adına konuşma yapan Üzeyir Sağır, “, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Şehitlerimizin ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyoruz. Vatanımızın varlığını ve bütünlüğünü tehdit eden tüm terör faaliyetlerini ve terör odaklarını lanetliyoruz. Hepsini kahr-u perişan eyle Allah'ım. Bugün Gazze'de, Filistin'de yaşananlar bu terörist eylemlerden bağımsız değildir. “

kirikkalede-vatan-yuruyusu4.jpg

FİLİSTİN HALKI YALNIZ DEĞİLDİR

“Aynı terörist zihniyetin sonucu 14 cumadır, kadın, çocuk, yaşlı demeden masum insanlar tüm dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Bugün şehitlerimizi anmak, terörü lanetlemek ve ilk kıblemiz Mescid-i Aksa için, Kudüs, için bombardıman altındaki Gazze için buradayız. Vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler için, gözü yaşlı analar, bağrı yanık babalar için, süt kokulu bebekler için, vicdanların sesi olmak için buradayız. Pençe-Kilit operasyonunda şehit olan, tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz. Tekrar milletimizin başı sağ olsun. “Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber” dedi.

kirikkalede-vatan-yuruyusu5.jpg

Bu haber toplam 835 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.