Köylülere davullu zurnalı kurs

Köylülere davullu zurnalı kurs
Kırıkkale’de herkesi meslek edindirmeye yönelik çalışma gerçekleştiren Halk Eğitim Merkezi, köylerde bulunan yaşlılar ve gençler için ‘Halk Oyunları ve Bağlama Kursu’ gerçekleştiriyor.

Kursiyerler, davul zurna ve bağlama eşliğinde eğitimlerde hem eğleniyor hem de öğreniyor.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞUYOR

Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesine bağlı Irmak Köyünde, yaşlılar ve gençler için Yahşihan İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından halk oyunları ve bağlama kursu gerçekleştiriliyor. Kültürlerin yaşatılması amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü görevlileri, köylerde bulunan vatandaşlar için hem bağlama çalıyor hem de türküler söylüyor. Halk oyunları hocası Barış Yıldırım, “Yöre oyunlarımız unutulma derecesine geldi gençlerimize kültürümüzü yaşatıp öğretmemiz için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bağlama Hocamız Çetin Çezik hocamız ile birlikte hem yöresel halay öğretip hem de yöresel bağlama öğreterek günlerini bu şekilde geçiriyorlar.”

koylulere-davullu-zurnali-kurs-1.jpg

KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMALIYIZ

Kursun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Irmak Köyü Muhtarı Raşit Çayırlı ise, “Gençliğimize, yöremizi ve kültürümüzü aşılamamız lazım. Bu konuda bizlerde elimizden geleni yapıyoruz. Değerli hocalarıma özellikle çok teşekkür ediyorum. Var gücü ile çalışıyorlar. Gençlerimize hem bağlama hem de halay kursu vererek onlara öğretip geleceğin kültürünü yansıtmaya çalışıyorlar. Bu konuda Yahşihan İlçe Halk Eğitimi Müdürlüğüne teşekkür ederim. Daha ilk defa köyümüzde böyle bir kurs etkinliği yapıldı. Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp. Kültürümüz bizimdir bozlak olsun ağırlama olsun bunlar hep bizim” dedi.

Bu haber toplam 355 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.