Sağlıklı bir toplum için mücadele ediyoruz

Sağlıklı bir toplum için mücadele ediyoruz
Yeşilay Genel Merkez Şube Operasyonları Müdür Yardımcısı İsmail Memiş, Yeşilay Kırıkkale Şubesini ziyarette bulundu.Memiş, ziyarette bu ay içerisinde gerçekleşen olağan genel kurulda başkanlık görevini devralan Yusuf Çalık ve yönetim kurulunu tebrik etti.

ORYANTOSYON EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Kırıkkale Yeşilay Şube Başkanı Yusuf Çalık ve yönetim kurulu, Yeşilay Genel Merkez Şube Operasyonları Müdür Yardımcısı İsmail Memiş’i konuk etti. Yeni başkan Çalık ve yönetimini tebrik eden Memiş, kadın ve gençlik komisyonları ile gönüllülere oryantasyon eğitimi gerçekleştirdi. Eğitimde; Yeşilay’ın teşkilat yapısı ve stratejik planlama süreçleri, bağış ve sponsorluk çalışmaları, kurumsal iletişim ve gönüllülük çalışmaları, bağımlılığı önleme eğitim programları, proje uygulamaları ve Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) işleyişi ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

saglikli-bir-toplum-icin-mucadele-ediyoruz-2.jpg

BUNLARI SİZLERİN KATKISIYLA YAPACAĞIZ

Memiş, yaptığı konuşmada, "Bağımlılık, ülkemizin ve dünyanın en önemli sorunlarından biri. Yeşilay, bir asrı aşkın süredir her türlü bağımlılıkla mücadele kapsamında daha fazla kişiye ulaşma hedefiyle aralıksız çalışan ve hayata geçirdiği projeler ile toplumsal ölçekte farkındalık yaratan köklü bir sivil toplum kuruluşu. Bu mücadelede daha etkin çalışmalar yürütmek için var gücümüzle çalışacağız. Farkındalık oluşturmak, eğitimler vermek ve önleme faaliyetleri yürütmek için yeni projeler geliştireceğiz ve tüm bunları sizlerin katkılarıyla yapacağız” ifadesinde bulundu.

ULUSLARARASI DÜZEYDE MÜCADELE EDİYOR

“1920 yılında kurulan Yeşilay, bir asrı aşkın süredir yıldır alkol, sigara, madde, kumar ve teknoloji bağımlılıkları ile ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele ediyor. Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olarak, 7’den 77’ye farklı yaş gruplarına yönelik projeleriyle bağımlılıktan uzak ve sağlıklı bir toplum hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Yeşilay, 2015 yılından bu yana Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çatısı altında bağımlılıklarından kurtulmak isteyenlere ve yakınlarına ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlıyor. 115 numaralı ücretsiz danışmanlık hattı olan YEDAM Alkol, Tütün, Kumar, Madde, Teknoloji alanında ücretsiz hizmet veren bir rehabilitasyon merkezi olup 12 yaş üstü bağımlı ve bağımlı yakınına hizmet veriyor” dedi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.