Altın 6,196.59
%0.89
BIST 13,253.42
%0.3
Dolar 47.52
%0.15
Euro 54.65
%0.41
Kırıkkale
28°

Kırıkkale’de korkunç cinayetin zanlısı hakim karşısında!

Kırıkkale’de tartıştığı kadını maket bıçağı ile bıçaklayarak öldüren cinayet zanlısı hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan sanık, “Nasıl olduğunu anlamadım, olay birden gerçekleşti” dedi.

TUTUKLANAN SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Kırıkkale'de 4 Nisan tarihinde yaşanan bıçaklı saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 20 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 42 yaşındaki Fidan Cantemir'in ölümüne ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü. "Kasten öldürme" ve "mala zarar verme" suçlarından tutuklu yargılanan sanık E.B., Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı.

Olay, Alparslan Türkeş Bulvarı Dispanser Kavşağı'nda meydana gelmişti. İddiaya göre aynı araçta bulunan Fidan Cantemir ile E.B. arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Tartışma sırasında E.B.'nin elindeki maket bıçağıyla Cantemir'i boğazından yaraladığı öne sürüldü. Ağır yaralanan kadın, direksiyon hâkimiyetini kaybederek otomobiliyle kaldırıma çarptı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılan Cantemir, doktorların tüm çabasına rağmen 20 gün sonra hayatını kaybetti.

TUTUKLANAN SANIK HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

Olayın ardından Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan E.B., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte sanık hakkında "kasten öldürme" ve "mala zarar verme" suçlarından dava açıldı.

NASIL OLDUĞUNU ANLAMADIM”

Mahkemede savunma yapan tutuklu sanık E.B., uzun süredir Fidan Cantemir ile aynı iş yerinde çalıştıklarını ve aralarında duygusal bir ilişki bulunduğunu iddia etti. Olay günü uzaklaştırma kararı bulunmasına rağmen Cantemir'in kendisini telefonla arayarak evden aldığını öne süren sanık, alkollü olduğunu belirterek yaşananları tam olarak hatırlamadığını söyledi. Tartışma sırasında elinde maket bıçağı bulunduğunu ifade eden E.B., "Nasıl olduğunu anlamadım, bir anda olay gerçekleşti." dedi. Tartışmanın, telefonda bulunan ortak fotoğraflar nedeniyle çıktığını ileri süren sanık, ayrılmak isteyen tarafın kendisi olduğunu savundu.

"EŞİNLE GÖRÜNTÜLERİM VAR' DEDİ"

Duruşmada tanık olarak dinlenen Fidan Cantemir'in eşi Abdullah Cantemir ise sanığın kendisine sürekli mesaj gönderdiğini ve tehditlerde bulunduğunu söyledi. Sanığın, "Eşinle görüntülerim var." şeklinde mesajlar attığını belirten Cantemir, eşinin de bu durumdan rahatsız olduğunu ve tehdit edildiğini kendisine anlattığını ifade etti. Sanığın babası H.B. ise oğlunun daha önce evlendiğini ve iki çocuğu bulunduğunu öne sürerek, Fidan Cantemir'den oğlunu rahat bırakmasını istediğini iddia etti.

Taraf avukatlarının beyanları ve tanık ifadelerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve delillerin değerlendirilmesi amacıyla duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Dava sürecinin önümüzdeki celselerde tanıkların dinlenmesi ve yeni delillerin değerlendirilmesiyle devam etmesi bekleniyor.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.