BAHŞILI HALKI BÜTÜN GERÇEKLERİ BİLİYOR

BAHŞILI HALKI BÜTÜN GERÇEKLERİ BİLİYOR
Belediye Başkanı Tekin gelişmeleri tek tek açıkladıİlçede yaşanan gelişmeler konusunda açıklamalarda bulunan Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, Kırıkkale-Bahşılı arasında çalışan minibüsçülerle yapılan...

Belediye Başkanı Tekin gelişmeleri tek tek açıkladı

İlçede yaşanan gelişmeler konusunda açıklamalarda bulunan Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin, Kırıkkale-Bahşılı arasında çalışan minibüsçülerle yapılan görüşmelere açıklık getirdi. Minibüsçü esnafına teklifleriyle kolaylıklar tanıdıklarına işaret eden Başkan Tekin yanlış ve gerçekleri kamuoyu ile paylaştı. Tekin “Bahşılı halkı her şeyi biliyor. Halkımızın emrinde olduk, olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

KOLAYLIKLAR TANIDIK

Bazı minibüsçü esnafının Belediye Başkanı ile 4 aydır görüşemiyoruz, aynı masaya oturamadık şeklindeki iddialarına cevap veren Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin Minibüsçü esnafıyla bir araya gelerek “Belediye Meclis toplantılarında Şubat, Nisan, Mayıs, haziran aylarında halk otobüsü sahipleri konusu görüşüldü. Belediye Başkan yardımcımız defalarca halk otobüsü sahipleriyle toplantı yaptı. Muhtelif zamanlarda görüşmeler yapıldı. Minibüsçü esnafımız bize gelerek zarar ettiklerini, taşıma ücretlerine zam yapacaklarını ilettiler. Bizde belediye olarak onlara özel bir teklifte bulunduk. Araçlarınızı bize verin size her ay 5 bin 500 TL ödeme yapalım. 20 bin TL cebimizden para gidiyor diyorsunuz. 20 bin TL cebinizden para gitmektense hiçbir iş yapmadan mazot, yağ, diğer bakım gibi tüm giderleri bizden olmak üzere cebinize de asgari ücret ve artı 5 bin 500 TL toplamda 11 bin 971 TL civarında bir ödeme yapalım dedik. Emekli olmayan 3 arkadaşımızı işe alalım hem de kendi araçlarını kullansınlar teklifinde bulunarak minibüsçü esnafımıza kolaylıklar tanıdık. Pandemi döneminde belediye meclisi olarak karar alarak minibüsçülerimize mazot desteğinde bulunduk. Minibüsçülerimiz için dolmuş durağı yoktu, dolmuş durağı tahsis ettik” diye konuştu.

4 DEFA ZAM YAPILDI, TEKLİFİMİZİ KABUL ETMEDİLER

‘Encümen toplantılarına gittiğimizde haklısınız, hak veriyorum zarar ediyorsunuz ama arkasından bir şey gelmiyor. Zam taleplerimiz karşılık bulmuyor, aylık 20 bin TL zarar ediyoruz’ iddialarına da cevap veren Başkan Tekin “Araçları bize kiralayın, araçların yakıt ve diğer tüm masraflarını biz karşılayalım. Sizi işe alalım sigortanızı yatıralım araç başı aylık kira olarak 5 bin 500 + 6 bin 471 TL ‘Asgari ücret+sigorta):11 bin 971 TL ödeme yapalım teklifinde bulunduk kabul etmediler. Son 1 yıl içerisinde halk otobüsü sahiplerinin talepleri üzerine 10.11.2021, 07.01.2022, 11.05.2022, 03.06.2022 tarihlerinde 4 defa taşıma ücretlerine zam yapıldı.

36 YILLIK BELEDİYE TARİHİNDE İLKİ HAYATA GEÇİRDİK

Başkan Tekin “36 yıllık belediye tarihinde ilk defa özel halk otobüsü şoförlerine ait wc ve lavabolu dinlenme ofisini biz yaptık. Pandemi döneminde yakıt desteğinde bulunduk. Cenazelerde halkın taşımacılığını belediye üstlendi 2 yıldır devam ediyor. Özel halk otobüsü sahiplerinden bazıları şehit yakınları, gazilerimiz ve özel vatandaşlarımızın ücretsiz taşınmasına karşı çıktı. Bahşılı halkı her şeyi biliyor. Halkımızın emrinde olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.