Bir haftada 14 bin 841 kişi aşılandı

Bir haftada 14 bin 841 kişi aşılandı
Koronavirüsle mücadele sürecinde uzmanlar tarafından en önemli silah olarak gösterilen aşılama çalışmaları Kırıkkale'de hızla devam ediyor. 28 Haziran itibariyle 178 bin doz aşının uygulandığı Kırıkkale'de yeni yaş gruplarının...

Koronavirüsle mücadele sürecinde uzmanlar tarafından en önemli silah olarak gösterilen aşılama çalışmaları Kırıkkale'de hızla devam ediyor. 28 Haziran itibariyle 178 bin doz aşının uygulandığı Kırıkkale'de yeni yaş gruplarının aşı programına dahil edilmesiyle birlikte bir haftalık sürede 14 bin 841 kişi aşılandı. Yetkililer bu hafta sonuna kadar 200 bin bandını yakalayabileceklerini belirtiyor.

YENİ YAŞ GRUPLARIYLA SAYI ARTIYOR

Kırıkkale'de Yüksek İhtisas Hastanesi, K.Ü.Tıp Fakültesi Hastanesi, özel hastaneler, Aile Hekimlikleri ve yerinde aşı uygulaması ekipleri aracılığıyla aşılama çalışmaları devam ediyor. Sağlık Bakanlığı, Türkiye'deki 81 ilde aşılananların sayısını, "https://covid19asi.saglik.gov.tr" sitesi üzerinden anlık olarak İllere göre aşı dağılımını kamuoyu ile paylaşıyor. Tabloya göre Kırıkkale'de 28 Haziran itibariyle 178 bin 351'e ulaşmış durumda. Yeni yaş ve meslek gruplarının eklenmesiyle özellikle son günlerde hız kazanan aşılamada, geçtiğimiz Cuma günü randevu yaşı 18'e düşmesiyle birlikte aşılama sayısı her geçen gün artıyor.

BİR HAFTADA 15 BİNE YAKIN AŞI UYGULAMASI

Aşı uygulaması özellikle son günlerde hız kazanmış durumda. Sağlık İl Müdürlüğü koordinesinde oluşturulan 5 mobil aşı ekibi yerinde aşı uygulamaları gerçekleştiriyor. Mobil aşı ekipleri başta Kırıkkale genelinde bulunan Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren büyük fabrikalardaki personellere yerinde aşılama hizmetini gerçekleştiriyor. Yapılan programlar sonucunda Kırıkkale'de bir haftalık süreçte önemli bir mesafe kat edilmiş durumda. Bir haftalık süre zarfında Kırıkkale'de 14 bin 841 kişi aşılanmış durumda. Yeni yaş gruplarıyla birlikte bu sayının önümüzdeki günlerde daha da artacağını belirten yetkililer, bu hafta sonu itibariyle 278 bin nüfuslu Kırıkkale'de 200 bin bandının geçmesini beklediklerini belirtiyor.

HEP BİRLİKTE BU SALGINI YENECEĞİZ

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine birinci doz aşısını olmaya gelen Servet Demir, vatandaşlar olarak salgından kurtulmak istediklerini belirterek, "Aşı olacağım için çok heyecanlıyım. İnşallah tez zamanda hastalık gider ilimizi ve ülkemizi terk eder" diye konuştu. Kamil Karakoç ise kendilerine aşı imkanı sağlayan yetkililere teşekkür ederek, "Aşımızı olduk. İnşallah bu salgını hep birlikte yeneceğiz" ifadesini kullandı. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş “Alınan tedbirler ile birlikte vaka sayılarının düşüşe geçtiği bu günlerde maske, mesafe ve hijyen kurallarına aşı gücünü de ekleyerek özlediğimiz eski güzel günlere en kısa zamanda kavuşacağız. Vatandaşlarımıza şimdiye kadar gösterdikleri özveriden dolayı teşekkür ediyor, büyük bir sabırla bu günlere geldiğimizi unutmamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ayrıca bu vesileyle Covid-19 Pandemisi’nin başladığı ilk günden itibaren ve şuanda aşılamanın devam ettiği bu yoğun günlerde de özveriyle, cefakarca görev yapan, bu sürecin asıl kahramanları olan tüm sağlık çalışanlarımıza gösterdikleri yoğun hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.