10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? Kırıkkale’de herkes merak ediyor

10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? Kırıkkale’de herkes merak ediyor
 Haber Merkezi
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de öğretmenler, 10 Mayıs Cuma günü iş bırakacak. 74 yaşında öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan’ın ardından eğitim camiası ayağa kalktı.

SENDİKALARDAN ÖĞRETMENLERE ÇAĞRI

Geçtiğimiz günlerde Eyüpsultan'daki özel okul müdürü İbrahim Oktugan'ın eski bir öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmesi derin yankı uyandırmıştı. Türkiye genelinde bütün eğitim sendika başkanları ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından ''Tüm meslektaşlarımı ve öğretmen adaylarımızı destek olmaya davet ediyorum.'' mesajını vermişti. Konuyla ilgili öğretmenlerin ve sendika üyelerinin 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylemi planlandığı iddiaları var. Peki, 10 Mayıs okullar tatil mi? 10 Mayıs Cuma okul var mı yok mu, öğretmenler derse girecek mi?

ÖĞRETMENLER BİR GÜNLÜĞÜNE İŞ BIRAKACAK

Türkiye genelinde milyonlarca üyesi bulunan 10 civarı sendika, tüm yurtta 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylemine gireceklerini duyurdu. Bu açıklamanın akabinde öğrencilerin aklındaki soru ise yarın okullar tatil mi, ders var mı sorusu oldu. İşte, Cuma günü tatil mi, okul var mı sorusuna yönelik öğrencilerin ve velilerin merakla araştırdığı soruya yönelik bazı cevaplar

10-mayis-cuma-gunu-okullar-tatil-mi-kirikkalede-herkes-merak-ediyor2.jpg

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? (10 MAYIS)

-10'a yakın sendikanın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği açıklamalara göre ülke genelince 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirilecek.

-Okullarda öğrencilere duyuru yapılması beklenirken, bir kısım öğretmenin okullarda kalması ve idari sorumluluklarını yerine getirmesi öngörülüyor.

-Ancak doğrudan yoklama alınmaması ve okulun tatil olması gibi bir bildirimin yapılması ise beklenmiyor.

-Bu noktada her okul ve öğretmenin, sınıflara kendi inisiyatifiyle bilgilendirme yapması öngörülüyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

10 Mayıs Cuma günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediliyor. Bazı sendikaların sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği açıklamalara göre ülke genelince 1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirileceği biliniyor. Türk Eğitim-Sen, İstanbul Eyüpsultan’da bir öğrencinin saldırısı sonucu öldürülen okul müdürü İbrahim Oktugan için bu hafta perşembe günü okulun ilk dersine ve cuma günü ise tüm derslere girmeme kararı aldı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bu olayın ardından (9 Mayıs Perşembe)bugün bakanlıkta eğitim sendikalarının başkanlarıyla bir araya geldi. Tekin, görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ŞİDDET VE BASKIYI KABUL ETMEYECEĞİZ

İbrahim Oktugan’ın öldürüldüğü saldırıyla ilgili olarak, “Bu acı olay, eğitim camiası olarak üzerinde sürekli düşündüğümüz ve derinlemesine mücadele ettiğimiz bir konu olan eğitim şiddetin kökünü çabamızın ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdi.” diyen Bakan Tekin, eğitimcilere yönelik hiçbir baskı ve şiddeti kabul etmeyeceklerini vurguladı.

NE OLMUŞTU?

İSTANBUL Eyüpsultan’da özel bir lisede okuyan Iraklı 17 yaşındaki Y.K., Aralık 2023’te disiplin suçları nedeniyle okuldan atıldı. Önceki gün okula gelen Y.K., lisenin müdürü 74 yaşındaki İbrahim Oktugan’ın odasına girerek tabancayla ateş ettikten sonra kaçtı. Oktugan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı

Bu haber toplam 643 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.