Aksaçlılar, gençlerle buluştu

Aksaçlılar, gençlerle buluştu
 Muhabir
Kırıkkale Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi iş birliğinde “Geçmişimiz Geleceğimize Işık Tutuyor” isimli etkinlikler dizisinin ilki “Aksaçlılarımız Gençlerimizle Buluşuyor” etkinliği düzenlendi.

GEÇMİŞİMİZ GELECEĞİMİZE IŞIK TUTUYOR

Konuk olarak Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Elektrik Makineleri Fabrikası Emekli Müdürü Elektrik Mühendisi Muzaffer Ünver’in katıldığı programa akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Kırıkkale Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi yaptı. Doç. Dr. Selvi, “Bugün aslında önemli bir etkinlik için bir araya geldik. Bizler Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü olarak bu etkinliği çok önemsiyoruz.

aksaclilar-genclerle-bulustu-2.jpg

MİLLET OLARAK BİZLERİ BİR ARAYA GETİRİYOR

“Bununla ilgili olarak geçtiğimiz seneden başlayan bir etkinlikler dizisi planlamıştık. Şehit ve gazilerimizin, şehit ailelerini, yaşayan gazilerimizi ve onların yakınlarını periyodik olarak sizlerle burada buluşturmak istemiştik. Neden? Çünkü çoğunlukla medyada yaşanılan bazı acıları, aslında bir millet olarak bizi bir araya getiren acıları unutmamak ve bu acıları içimizde saklı tutmak bizi millet olarak diri tutuyor. Rektör Hocamızın bizi yönlendirmesiyle ‘Geçmişimiz Geleceğimize Işık Tutuyor’ isimli ekinlikler dizisine Hukuk Fakültemizden Doç. Dr. Hamdi Gökçe Zabunoğlu Hocamızla birlikte başladık.” dedi.

NASIL OLDUĞUYLA DA BAĞLANTILI

Programın Moderatörlüğünü yapan Doç. Dr. Hamdi Gökçe Zabunoğlu, “‘Geçmişimiz Geleceğimize Işık Tutuyor’ projesi, Kırıkkale 2053 Arama Konferansının projelerinden birisi. 2053 yılının Kırıkkale’si nasıl olacak? 2053’ün Kırıkkale’sinde büyük ihtimal belki ben olmayacağım ama siz gençler olacaksınız. Kırıkkale 2053’ün nasıl olacağı aslında geçmişimizin nasıl olduğuyla da bağlantılı. Mademki 2053 düşüncesinin kurucusu siz gençler olacaksınız, o zaman evvela buraya nasıl geldiğimize bakmanız lazım. Yani geçmişimizin geleceğimize ışık tutması, aydınlatması lazım. Bu bağlamda görmüş, geçirmiş bilge insanlarla gençlerimizi buluşturmak; onlara bir yol göstermek için deneyimlerini, tecrübelerini aktarmak gibi imkanları sizlere sunmak istedik. Bu bağlamda ilk toplantıyı da Muzaffer Ünver ile gerçekleştirmek istedik.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 65 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.