Balışeyh’te depreme hazırlık eğitimi

Balışeyh’te depreme hazırlık eğitimi
 Muhabir
Kırıkkale AFAD ve Balışeyh Gençlik Merkezi işbirliğinde ilçede bulunan okullarda deprem eğitimi etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında çocuklara deprem konusunda bilgi verilirken, deprem anında nasıl hareket edilmesi gerektiği anlatıldı.

UYGULAMALI OLARAK ANLATILDI

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Asrın felâketi seneyi devriyesinde, Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Müdürlüğü ve Balışeyh Gençlik Merkezi organizesinde çocuklarda deprem farkındalığını artırmak amacıyla eğitim etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında AFAD ve Gençlik Merkezi ekipleri ilçede bulunan Şehit Sezai Ergül İlköğretim Okulu'nda Afet ve Acil Durum hakkında öğrenciler bilgilendirildi. Düzenlenen etkinlikte, çocuklara deprem ülkesinde yaşadığımız bilincini aşılanarak sarsıntı anında neler yapılacağını uygulamalı olarak anlatıldı.

baliseyhte-ogrencilere-depreme-hazirlik-egitimi2.jpg

HER AN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Uzmanlar “Günümüz teknolojisiyle depremlerin gün ve saatlerinin tespiti maalesef mümkün değildir. Bu nedenle de depremlere karşı her an hazırlıklı olunması ve deprem öncesinde alınması gereken önlemlere harfiyen uyulması gerekmektedir. Ancak en az bunun kadar önemli bir diğer konu da deprem sırasında yapılması gerekenlerdir. Deprem meydana geldiğinde, sarsıntıyla beraber şaşkınlık, korku ve panik baş gösterebilir. Deprem sırasında ilk olarak mümkün olduğunca sakin kalmanız ve çevrenizi de bu yönde telkin etmeniz oldukça önemlidir” ifadelerine yer verdi

baliseyhte-ogrencilere-depreme-hazirlik-egitimi4.jpg

Bu haber toplam 144 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.