Kırıkkale Üniversitesi’nden anlamlı panel

Kırıkkale Üniversitesi’nden anlamlı panel
 İnternet Editörü
Kırıkkale Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Topluluğu tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle “Tarihsel Perspektifte Kadın Kimliği” konulu konferans düzenlendi.

HAKLARININ PEŞİNDE KOŞUYOR

Konferansın konuşmacısı, Kırıkkale Üniversitesi Felsefe bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Demet Konur Şen’di. Yahya Kemal Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Sözlerine “Bugün bu konuşmayı daha çok tarih sahnesinde çok çok uzun yıllar mutfağı beklemek zorunda kalan kadınların, sahne önüne çıkışlarının sancılı sürecine ayırmayı tercih ettim” diyerek başlayan Dr. Öğr. Üyesi Demet Konur Şen, kadının tarih boyunca hangi zorlu aşamalardan geçerek haklarının peşinde koştuğunu anlattı.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

Dr. Öğretim Üyesi Demet Konur Şen, “Kadının ezilmesinin ve sömürülmesinin tarihin bilinen en eski devirlerinden bu yana gözleniyor. İlkel kabilelerden bu yana kadının ikinci ve daha az önemli kimliği tarihsel perspektifte ele alınmaktadır. Kadınların eşitlik ve hak arayışlarının her dönemde farklı boyutlarda tezahür ettiğini görüyoruz. Fakat asıl hak arama ve direnişleri 18. yüzyıl sonu ile 19. yüzyıl başlarında feminizm hareketleriyle sistemli ve planlı bir şekilde olmuştur. Ülkemizde kadına seçme ve seçilme hakkı dünyada pek çok ülkeye nazaran daha önce verilmiştir”.

ERKEN YAKALAMALARI NEDENİYLE ŞANSLIDIR

Kadınlar yönetimde olma ve kendini yönetecekleri seçme ve erkeklerle eşit haklara kanunlar önünde kavuşma şansını erken yakalamaları nedeniyle şanslıdır. Cehlin yıktığını irfanla yapmak için hepimiz şu anda olmamız gereken en doğru yerdeyiz. Kadınlar artık her alanda, bizler de Türk kadının gücünü hem pozitif hem sosyal bilimlerde tüm dünyaya göstermek, bizler de varız demek için çalışmalıyız. Hepimizin Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu olsun.” diye konuştu. Program; Öğretim Görevlisi Mustafa Sarp’ın, Dr. Öğr. Üyesi Demet Konur Şen’ e çiçek ve hediye vermesinin ardından, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu haber toplam 278 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.