Kırıkkale Üniversitesi’nden yeni işbirliği

Kırıkkale Üniversitesi’nden yeni işbirliği
 Muhabir
Dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerle proje bazlı çalışmalar gerçekleştiren Kırıkkale Üniversitesi gönül coğrafyasında yer alan ve ikili iş birliği faaliyetleri yürütülen kurumlarla ilişkilerini daha güçlü ve daha kapsamlı şekilde devam ettiriyor.

İSLAM BİLİM TARİHİ ÜZERİNE KONFERANS VERDİ

Bu kapsamda, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer; 2019 yılından bu yana akademik, sosyal ve kültürel alanda başarılı projeler gerçekleştirdiğimiz Blida 1 Saad Dahlab Üniversitesini ziyaret etti. Verimli geçen ziyarette Üniversitemiz, Blida 1 Saad Dahlab Üniversitesi ile arasındaki ikili iş birliği anlaşmasını yeniledi ve Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, Cezayirli gençlere İslam Bilim Tarihi üzerine konferans verdi.

kirikkale-universitesinden-yeni-isbirligi2.jpg

KONULAR ZAMAN ÇİZELGESİNE DÖKÜLECEK

İnteraktif bir şekilde devam eden toplantıda Aslan, akreditasyon, Teknopark, dil eğitimi imkanları, Üniversite-Sanayi iş birliği ve ortak lisansüstü program olanakları ile ilgili Blida 1 Üniversitesi yöneticileri ve akademisyenlerinin sorduğu sorulara cevap verdi ve iki üniversite arasında yapılabilecek çalışmalara değindi. Blida 1 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammed Bezzina, Fen Bilimleri ve Teknoloji ağırlıklı bir Üniversite olarak iki üniversitenin pek çok ortak alanda çalışma yapabileceğini, aynı zamanda Cezayir’de önde gelen bir yoğunlaştırılmış dil merkezine sahip olduklarını ve burada öğrencilerin özellikle Türkçe’ye yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. Aslan, toplantıda görüşülen konuların bir zaman çizelgesine dökülmesi ve çalışmaların hızla ele alınması gerektiğini vurguladı. Görüşmenin ardından Kırıkkale Üniversitesi ve Blida 1 Üniversitesi arasındaki ikili iş birliği anlaşması yeniden imzalanarak güncellendi.

kirikkale-universitesinden-yeni-isbirligi4.jpg

Bu haber toplam 66 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.