Kırıkkale’de Çocuk Meclisi için imzalar atıldı
“ÇOCUK MECLİSİ PROTOKOLÜ” HAYATA GEÇİRİLDİ
Protokolle birlikte çocukların hem kendi sorunlarını dile getirmeleri hem de kentle ilgili projelerde aktif rol almaları hedefleniyor. Çocukların kent yönetimine katılımını sağlamak, demokratik kurumların işleyişini uygulamalı olarak öğrenmelerine katkı sunmak ve çocukların yaşadıkları şehirle ilgili fikirlerini ortaya koyabilecekleri bir platform oluşturmak amacıyla hazırlanan “Çocuk Meclisi Protokolü” hayata geçirildi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNABİLECEKLER
Millî Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza töreninde Millî Eğitim Müdürü Rahmi Güney ile Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi Yöneticisi Nermin Uslu protokolü imzaladı.
Protokol kapsamında oluşturulacak “Çocuk Meclisi” ile öğrenciler, hem kendi sorunlarını hem de şehirle ilgili projeleri gündeme taşıyarak çözüm önerileri sunabilecek. Böylece çocukların karar alma süreçlerine katılımı teşvik edilirken, demokrasi bilincinin küçük yaşlardan itibaren gelişmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.