Kırıkkale'de Sürü Yönetimi Kursu tamamlandı

Kırıkkale'de Sürü Yönetimi Kursu tamamlandı
 Haber Merkezi
Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Yahşihan İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa açılan ve toplam 104 saat süren, Sürü Yönetimi Kursunu bitiren üreticilere sertifikaları düzenlenen törenle dağıtıldı.

ÜRETİCİLERE SERTİFİKALARI DAĞITILDI

Yahşihan Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programa, Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, Yahşihan İlçe Müdürü Süleyman Tuğrul, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Özdemir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman Kayabaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Tarım ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Kürşat Ulusoy katıldı. Kursiyerlere sertifikalarını teslim eden İl Müdürü Ateş çalışmalarında başarılar diledi. Protokol üyeleri daha sonra Halk Eğitim Merkezinde kurulan dikiş atölyesini gezerek, devam eden kurs programlarını yerinde inceleyerek bilgi aldılar.

kirikkalede-kucukbas-hayvancilik-egitimi-tamamlandi2.jpg

SÜRÜ SERTİFİKASININ FAYDALARI

Sürü yöneticimi kursu ile kırsal alanda yaşayan bireylere eğitim verilerek aile ve bölge ekonomisine katkıda bulunmaları sağlanıyor. Sürü yönetimi sertifikası, hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin (mera hayvancılığı yapan) bünyesinde çalışmaya olanak tanıyor. Sertifikası olanlar kırsal alanlarda küçükbaş hayvancılık yapabiliyor. Sertifika, SGK primini yatırmak koşuluyla verilen ödeme desteklerinden yararlanmayı sağlıyor.

kirikkalede-kucukbas-hayvancilik-egitimi-tamamlandi4.jpg

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.