Kırıkkale’de yapay zeka uygulama sınıfı açıldı

Kırıkkale’de yapay zeka uygulama sınıfı açıldı
Kırıkkale Anadolu Hilali gençlik derneğinin prodes sistemi üzerinden başvuru yaparak İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel müdürlüğü tarafından destek alan Çocuklar için Yapay Zeka isimli proje çalışmasının uygulama sınıfı açıldı.

PROJENİN AÇILIŞI YAPILDI

Kırıkkale merkez Evliya Çelebi İlkokulunda yapay zeka uygulama sınıfı hizmete girdi. Kırıkkale Anadolu Hilali Gençlik Derneğinin "Prodes Sistemi" üzerinden başvurusu sonucu İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen yapay zekâ proje çalışmasının uygulama sınıfı ve proje başlangıcı için açılış yapıldı.

kirikkalede-yapay-zeka-uygulama-sinifi-acildi2.jpg

Açılışa Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Servet Fırat, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, Dernek Başkanı Ömer Tanju Cihan ile diğer yetkililer katıldı. Okul yöneticisi ve Kırıkkale Anadolu Hilali Gençlik Derneği Başkanı Ömer Tanju Cihan açılışa katılan İl Sivil toplumla ilişkiler il Müdürü Servet Fırat’a, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün’e dernek yönetimi ile Evliya Çelebi ilkokul personeline verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

kirikkalede-yapay-zeka-uygulama-sinifi-acildi3.jpg

YAPAY ZEKA EĞİTİMLERİ

Proje ile devreye alınan yapay zeka uygulamaları sınıfında öğrencilerin yapay zeka eğitimleri alacağına değinen Okul Müdürü ve Dernek Başkanı Cihan, “Yapay zeka eğitimleri önemlidir. Çünkü geleceğin teknolojilerini anlamak ve geliştirmek için gerekli bir yetenektir. Yapay zeka eğitimleri hakkında en önemli şey, insan benzeri zekaya gereksinim duyulan görevleri gerçekleştirebilen akıllı sistem oluşturmayı öğretmesidir. Yapay zeka eğitimleri hakkında anlaşılması gereken bir başka önemli nokta, makine öğrenimi, doğal dil işleme ve bilgisayarla görme gibi çeşitli alt alanları kapsamasıdır.

Bu da yapay zeka teknolojileriyle çalışmayı ve anlamayı sağlayan sağlam bir temel sunar. Yapay zeka eğitimleri çok disiplinli bir yaklaşım gerektirdiği ve yenilikçi düşünmeyi teşvik ettiği için, bireylerin eleştirel düşünme, problem çözme ve yaratıcılık becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur. Özetlemek gerekirse, yapay zeka eğitimleri, bireylere yapay zekanın büyüleyici dünyasına dalmak için fırsat sunar ve onları giderek yapay zeka odaklı bir toplumda katkıda bulunmak ve başarılı olmak için gerekli beceriler ve bilgiyle donatır. Bizde Kırıkkale’deki çocuklarımızın bu becerileri kazanması için böyle bir proje hazırladık. Projemiz şehrimize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.