Lise öğrencilerinden bilimsel konferans

Lise öğrencilerinden bilimsel konferans
 İnternet Editörü
Kırıkkale'de Atatürk Anadolu Lisesi, Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi, Kırıkkale Fen Lisesi ve Osmangazi Fen Lisesi öğrencileri, Bilim Uygulamaları Projesi kapsamında bilimsel bir konferans düzenlediler.

KAYNAKLARIN ÖNEMİ ANLATILDI

Konferansta, öğrenciler bilimsel araştırma projelerini sundular ve farklı konularda bilgiler verdiler. Atatürk Anadolu Lisesi ve Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi öğrencileri, barış ve güvenlik teması ile dünden bugüne "Filistin" konusunu ele aldılar. Sunumlarında, Filistin'de yaşanan tarihi olayları, bölgedeki siyasi gelişmeleri ve Filistinlilerin yaşadığı zorlukları anlattılar. Kırıkkale Fen Lisesi ve Osmangazi Fen Lisesi öğrencileri ise yenilenebilir enerji kaynakları konusunda bilgiler verdiler. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi, hidroelektrik enerjisi gibi farklı yenilenebilir enerji kaynaklarını ve bu kaynakların önemini anlatan sunumlar sundular.

lise-ogrencilerinden-bilimsel-konferans2.jpg

KATILIM BELGELERİNİ VERDİ

Konferansa Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın da katıldı. Aydın, konferanstaki sunumlarda görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek katılım belgelerini verdi. Aydın, bu tür projelerin öğrencilerin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmeleri ve farklı konularda bilgi sahibi olmaları açısından çok önemli olduğunu söyledi. Konferans, öğrenciler ve öğretmenler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Katılımcılar, sunumlardan faydalı bilgiler edindiklerini ve bu tür etkinliklerin daha sık düzenlenmesini talep ettiklerini ifade ettiler.

Bu haber toplam 43 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.