Bir kurbanlık hissesi asgari ücrete dayandı!

Bir kurbanlık hissesi asgari ücrete dayandı!
 Muhabir
Ramazan Bayramı’nın geride kalmasıyla birlikte Kırıkkale’de vatandaşlar, Haziran ayında idrak edeceğimiz Kurban Bayramı için hazırlıklarına başladı.

Yem ve diğer giderlerin artması büyükbaş ve küçükbaş hayvanları ciddi oranda etkiledi. En düşük dana hisse fiyatı ise asgari ücrete yetişti.

MANDIRALARDA RANDEVULAR OLUŞUYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de vatandaşlar 16-19 Haziran’da idrak edeceğimiz Kurban Bayramı için şimdiden fiyat araştırmasına başladı. Her geçen gün artan maliyetler hayvan üreticilerini zor durumda bırakırken, bu artış kurbanlık hayvanların fiyatlarını da etkiledi. Çoğu üretici maliyet artışlarından memnun olmazken bazı ilçe, kasaba ve köylerde mandıralarda şimdiden randevular oluşmaya başladı.

bir-kurbanlik-hissesi-asgari-ucrete-dayandi2.jpg

MALİYET ZAMMI FİYATLARI ETKİLEDİ

Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlık fiyatları bu yıl diğer yıllara göre biraz daha tuzlu olacağa benziyor. En düşük dana hisse fiyatı ise asgari ücrete yetişti. Bu nedenle üretim yerlerinde 60 bin lira civarından başlayan kurbanlık fiyatlarının, çadırlarda yapılacak satışlarda daha da yükseleceği tahmin ediliyor. Bu yıl et fiyatlarında sürekli bir artış yaşandı. Artan maliyetler de üreticinin cebine daha az para girmesine neden oldu.

KÜÇÜKBAŞ 10-18 BİN TL ARASINDA

Yaklaşan Kurban Bayramı ise bu işe yatırım yapanlar için hayli önemli. Piyasada kurbanlık fiyatlarının 150 bin liralara dayandığı şeklinde spekülasyonlar yapılsa da fiyatlar ortalama 60 ila 110 bin TL aralığında. Hayvanın özelliklerine göre fiyatlar değişiklik gösterebiliyor. Büyükbaşta hisse fiyatları 15-25 bin TL arasında değişirken, küçükbaş hayvanlar fiyatlarının ise 10-18 bin TL arasında olduğu gözlemleniyor.

Bu haber toplam 899 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum