Bilinçli tüketicinin önemine değinildi

Bilinçli tüketicinin önemine değinildi
Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Mehmet Demir ve Tüketici Hakem Heyeti üyeleri, ‘Dünya Tüketiciler Günü’ dolayısıyla Vali Mehmet Makas'ı makamında ziyaret ettiler.

EKONOMİYİ YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

Vali Mehmet Makas, ziyarette duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tüm Tüketici Hakem Heyeti üyeleri ve Ticaret İl Müdürlüğü personelinin Tüketici Haftasını kutladı. Makas, tüketicilerin bilinçlendirilmesi ve korunması için önemli görevler üstlenen heyetin çalışmalarına başarılar diledi. Makas, “Temel ihtiyaçların karşılanması üzerinden hayatımıza yön veren ve son yüzyılda giderek önem kazanan tüketim ve tüketimle ilgili kavramlarla kurallar yalnızca tüketiciyi değil, belli standartta mal ve hizmet üretimini getirdiği için hem üreticileri hem ülke ekonomisini yakından ilgilendirmektedir”

blincli-tuketicinin-onemine-deginildi2.jpg

TÜKETİCİ HAKKI GÜVENCE ALTINDADIR

“Ülkemizde öteden beri var olan, ticarette adalet ve tüketici haklarının korunması kavramları, Cumhuriyet’le birlikte artan standartlaşma çalışmalarıyla geliştirilmeye devam etmektedir. Ülkemizde tüketici hakları, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde güvence altına alınmıştır. Hem bilinçli tüketmenin önemi hem tüketici haklarının korunması açısından farkındalık oluşturmayı amaçlayan sivil toplum kuruluşlarının çalışmaları ve bireylerin duyarlılıkları bu konudaki gelişmelerin hızını artıracaktır”.

HAKLARIMIZI KORUMAMIZ GEREKMEKTEDİR

Makas, “Tüketici olarak her birimiz, tüketimin amaç değil ihtiyaç olduğunu ve sınırsız tüketimin ekolojik tahribat yanında pek çok toplumsal sorunu da beraberinde getirdiğini unutmadan haklarımızı korumamız gerekmektedir. Bu duygu, düşüncelerle, tüketicinin korunmasına yönelik görevler üstlenen ve bu yolda gayret gösteren tüm vatandaşlarımızın 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü’nü kutlarım” dedi.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi