İhracat birim değer endeksi azaldı

İhracat birim değer endeksi azaldı
 Muhabir
İhracat birim değer endeksi Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,3 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %0,2 azaldı.

GIDA, İÇECEK, TÜTÜN HARİÇ

Ham maddelerde (yakıt hariç) %8,4 azaldı, yakıtlarda %6,9 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %4,3 azaldı. İhracat miktar endeksi Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %18,6 arttı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde %32,2 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) %22,2 arttı, yakıtlarda %60,0 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %14,7 arttı.

ihracat-birim-deger-endeksi-azaldi2.jpg

İTHALAT BİRİM DEĞER ENDEKSİ %5,9 AZALDI

İthalat birim değer endeksi Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %5,9 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %3,1 azaldı, yakıtlarda %17,0 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %4,1 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %3,8 azaldı.


İTHALAT MİKTAR ENDEKSİ %3,5 AZALDI

İthalat miktar endeksi Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %3,5 azaldı. Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde %6,4 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) %19,0 arttı, yakıtlarda %2,8 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) %9,7 arttı.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi