İkinci el otomobil alacaklar aman dikkat!

İkinci el otomobil alacaklar aman dikkat!
 İnternet Editörü
Kırıkkale’de yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte otomobil piyasasında hareketlilik başladı. İkinci el fiyatlarında inişli çıkışlı fiyat dengesizliği yaşanıyor. Bazı arabalar modellerine ve aldığı hasar durumuna göre değişkenlik gösteriyor.

FİYATLAR DEĞİŞKENLİK GÖSTEREBİLİYOR

Yaz aylarının gelmesi, otomobil piyasasında canlanmaya yol açtı. Uzmanlar, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla araç alım satım işlemlerinde bir artış olduğunu belirtiyor. İkinci el otomobil sektöründe karşılaşılan en büyük sorunların kaporta, hava yastığı ve motor kontrolleri yapılarak önlenebileceği vurgulandı. Kırıkkale’de sıcak yaz günlerinin gelmesi, otomobil piyasasında bir canlanmaya işaret ediyor. İkinci el araç piyasasında, alıcılar potansiyel bir satın alma işleminden önce araçları kendi başlarına incelemeyi tercih ediyorlar.

kinci-el-otomobil-alacaklar-aman-dikkat2.jpg

ARAÇ ALACAKLAR BUNA DİKKAT

Uzmanlar, ilk inceleme aşamasında aracın genel fiziksel durumu, iç mekanın aşınma belirtileri, motor sesi ve varsa hasarın boyutları gibi konuların dikkatle incelenmesi gerektiğini vurguladı. Oto ekspertiz uzmanı Yakup Çınar, araç almayı düşünenlere özellikle kaporta bölümlerine dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Çınar, kaporta hasarlarının genellikle geri dönüşü olmadığını bu nedenle şasi, podye ve direkler gibi kritik noktaların detaylı bir şekilde kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. Yeni araçlarda bile taşıma sırasında meydana gelen sürtünmeler sonucu yapılan gizli boyamaların olabileceğine dikkat çekti.

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi