Kademeli emeklilik isteyenler Ankara’da buluşacak

Kademeli emeklilik isteyenler Ankara’da buluşacak
 Muhabir
Türkiye genelinde kademeli emeklilik bekleyenler, hafta sonu Ankara’da buluşacak. Kırıkkale Emeklilikte Adalet Derneği temsilcisi İsmail Kıyı, 81 il genelinden katılımın olacağını ve seslerini duyurmaya çalışacaklarını dile getirdi.

BÜYÜK BİR HAKSIZLIĞA NEDEN OLDU

Kademeli emeklilik yasasıyla emekli olmak isteyenler hafta sonu Ankara’da buluşacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Emeklilikte Adalet Derneği Kırıkkale temsilcisi İsmail Kıyı, “EMADDER kademeli emeklilik için yeni rotasını belirledi! EMADDER, emeklilik sisteminde yaşanan değişiklikler sonrası mağdur olan vatandaşlara kademeli emeklilik getirilmesi talebiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bir kez daha seslerini duyurmak için bir araya gelecekler. Emeklilik sisteminde meydana gelen değişiklikler, 2000 yılından sonra SGK'ya kayıt olan birçok vatandaşın emekliliği üzerinde büyük bir haksızlığa neden oldu.”

MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLMELİ

“8 Eylül 1999 tarihinden sonra işe girenleri kapsamamış, bu da aynı prim günü ve yaş şartlarını yerine getiren EYT'lilerle 2000 sonrası işe girenler arasında 20 yıl gibi büyük bir fark oluşmasına yol açtı. EMADDER, 2008 yılında yürürlüğe giren 5510 Sayılı Kanun'un birçok çalışanın emeklilik hakkını ciddi şekilde etkileyerek hak kayıplarına neden oldu. Bizler genel başkanlığımız nezdinde uzun süredir kademeli emeklilik mücadelesini sürdürüyoruz. Kamuoyunda mağdurların sesi olan EMADDER, bu mağduriyetin giderilmesi için 18 Şubat'ta Ankara'da buluşacak” dedi.

Bu haber toplam 44 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi