Kırıkkale-Çorum YHT ihalesi belli oldu!

Kırıkkale-Çorum YHT ihalesi belli oldu!
 Muhabir
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırıkkale-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, projenin tamamlandığını ihalenin ise bu yıl yapılacağı müjdesini verdi.

KIRIKKALE’Yİ KARADENİZ’E BAĞLAYACAK

Geçtiğimiz yıl Kırıkkale’de faaliyete geçen Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Treni için yeni gelişmeler devam ediyor. Bu bölgeleri Karadeniz’e bağlamak için Ulaştırma Bakanlığı her alanda çalışmalarını sürdürüyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırıkkale-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, projenin tamamlandığını ihalenin ise bu yıl yapılacağı müjdesini verdi. Uraloğlu, "Bu sene Kırıkkale'yle Çorum arasının hızlı tren ihalesini yapıyoruz” dedi.

kirikkale-corum-yht-ihalesi-belli-oldu2.jpg

HIZLI TRENİ KIRIKKALE'DEN YOLA ÇIKARDIK

Uraloğlu, Türkiye'nin her bölgesine aynı hassasiyetle hizmet götürdüklerine işaret etti. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizin her köşesine aynı şekilde hizmet ediyoruz. Mesela bir havalimanları haritamız var; Batıda, Karadeniz'de ne varsa, güneydoğuda, doğuda, Akdeniz'de de o var. Hiçbir tarafı ayırmadık. Bölünmüş yollarda durum aynı. Bir hızlı tren konusunda biraz Karadeniz'de mesafe kat etmemiz lazım. Hızlı treni Kırıkkale'den yola çıkardık. Bu sene Kırıkkale'yle Çorum arasının hızlı tren ihalesini yapıyoruz. Çorum'la Samsun arasının projesini bitirdik, ikinci etapta da onun ihalesini yapacağız. Dolayısıyla hızlı treni Karadeniz'e indireceğiz. Oradan da yola çıkaracağız, Sarp'a kadar. Onun da proje çalışmasını 2024'te başlattık."

kirikkale-corum-yht-ihalesi-belli-oldu4.jpg

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi