Kırıkkale’de bir yılda 2 bin 348 kişi işe yerleştirildi

Kırıkkale’de bir yılda 2 bin 348 kişi işe yerleştirildi
Kırıkkale’de istihdamın artırılması yönünde çalışmalarını sürdüren Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, bir taraftan 2023 yılının değerlendirmesini yapılırken, diğer taraftan 2024 yılında yapılacak çalışmalar bir bir açıklandı.

İl Müdürlüğü aracılığıyla 2023 yılında toplamda 2 bin 348 kişinin işe yerleştirildiği bildirildi.

KIRIKKALE’DE 1955 İŞYERİ ZİYARET EDİLDİ

Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin 2023 yılında yapılan çalışmaları tek tek sıraladı. 2023 yılında 2 bin 348 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini açıklayan İl Müdürü Metin, kayıtlı işsizlerin işletmelerde İşbaşı Eğitim Programı (Staj) yaparak meslek edinmeleri sağlamak amacıyla düzenlenen 45 İşbaşı Eğitim Programına 188 kişinin katıldığını ve programların devam ettiğini vurguladı. Metin, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri kapsamında Kırıkkale’de 1955 özel sektör işyerinin ziyaret edildiğini ve 2023 yılında 930 kişinin faydalandığı söyledi.

kirikkalede-bir-yilda-2-bin-348-kisi-ise-yerlestirildi2.jpg

KENDİ İŞİNİ KURACAKLARA DESTEK VERİLECEK

Metin ayrıca 16 Toplum Yararına Program düzenlendiğini ve 2024 yılında Kırıkkale’de istihdamın korunması, artırılmasına yönelik faaliyetlere hız kesmeden devam edileceğini kaydetti. Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2024 yılı birinci dönem Engelli ve Eski Hükümlülere yönelik kendi işini kurma projesinin yürütüleceğini belirten İl Müdürü Metin, “Başvurusu olan 1 tane eski hükümlü kendi işini kurma projesi, 2 tane Engelli kendi işini kurma projesi ile 3 tane Engellilerin Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyonu Projesi kapsamında istihdam garantili ve istihdam garantisiz 42 kişiye yönelik mesleki eğitim kursu düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.