Kırıkkale’de bulunan engellilerin destek miktarı arttı

Kırıkkale’de bulunan engellilerin destek miktarı arttı
 İnternet Editörü
Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de bulunan engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için İŞKUR önemli ve yeni bir karara imza attı. Kendi işini kurmak isteyenler için sağlanan destek miktarında artışa gidildi.

150 BİN TL’DEN 400 BİN TL’YE YÜKSELDİ

İŞKUR kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik hibe desteklerini yükseltti. Engelli vatandaşlara hibe destekleri 150 bin TL’den 400 bin TL’ye, eski hükümlü vatandaşlara verilen destekler ise 110 bin TL’den 300 bin TL’ye yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurması ile engellilerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması gibi mesleki eğitim ve rehabilitasyon projelerini desteklemeye devam ettiklerini belirtti.kirikkalede-bulunan-engellilerin-destek-miktari-artti-2.jpg

YÜZDE 170’E VARAN YÜKSELME YAPI

Engelli ve eski hükümlü bireylerin iş gücüne katılımını desteklemek amacıyla yapılan çalışmalarda önemli adımların atıldığını vurgulayan Bakan Işıkhan, "Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın kendi işlerini kurmaları için sunulan hibe desteği miktarını yüzde 170'e yakın oranda yükselttik" dedi. Bakan Işıkhan, böylece engellilerin kendi işini kurmaları için sağlanan kuruluş, işletme ve demirbaş desteği giderlerini kapsayan hibe desteği miktarının 150 bin liradan 400 bin liraya, eski hükümlülerin kendi işlerini kurabilmeleri ve istihdam edilebilmesi için verilen hibe miktarının da 110 bin liradan 300 bin liraya yükseltildiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 168 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.