Kırıkkale’de dane kayıpları önlenecek

Kırıkkale’de dane kayıpları önlenecek
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde İl ve İlçelerde çalışan teknik personellere Biçerdöver Kontrolörleri Yetiştirme Eğitimi verildi. Eğitimde sertifikalarını almaya hak kazanan teknik personellere sertifikaları verildi.

DETAYLI BİLGİLENDİRİLMELİ

Toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Fatih Ateş, dane kayıplarının asıl nedeninin teknik bilgi eksikliğinden kaynaklandığını, özellikle hasattan önce çiftçilerimizin, biçerdöver operatörlerinin ve biçerdöver sahiplerinin detaylı bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda hassas olduklarını ve hak kayıplarının olmaması amacıyla çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ateş, “Bu konuda kurum olarak gereken çalışmaları yapıyoruz” dedi.

kirikkalede-dane-kayiplari-onlenecek1-001.jpg

VERİM KAYIPLARI EN AZA İNDİRİLECEK

İl Müdürü Ateş “Kayıpların önüne geçmek hem çiftçimizin hem de ülkemizin kazanmasına katkı sağlayacaktır. Bu konuda en büyük görev siz biçerdöver kontrolörlerine düşüyor çünkü sahada sizler varsınız ve verim kayıplarını en aza indirmede katkılarınız önemlidir. Çiftçilerimizin alın teri ve emek harcayarak yetiştirdikleri ürünlerine en az onlar kadar bizler de sahip çıkmalıyız. Bu konuda işinizi en iyi şekilde yapacağınıza inanıyorum” ifadesinde bulundu.

kirikkalede-dane-kayiplari-onlenecek2.jpg

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi