Kırıkkale’de hamsinin kilosu 150 TL oldu

Kırıkkale’de hamsinin kilosu 150 TL oldu
 Muhabir
Kırıkkale’de hava sıcaklığının düşmemesi balık tezgahlarını olumsuz etkiliyor. Esnaf, havaların soğuması ve kar yağışıyla balık bolluğu yaşanacağı, fiyatların da gerileyeceğini öngörüyor.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle balık tezgahları boş kaldı.

BALIĞIN KULAĞINA KAR SUYU KAÇTI DİYEMEDİK

Kırıkkale’de son günlerde hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte balık fiyatlarında artışa neden oldu. Artan fiyatlarla birlikte balık tezgahlarına uğramayan vatandaş, havaların yeniden soğumasıyla birlikte balı fiyatlarında düşüş bekliyor. Kırıkkale’de Balıkçılar Çarşısı’nda Karadeniz hamsisinin kilosu 150 TL, Marmara hamsisinin kilosu ise 100 TL’den satılıyor.

kirikkalede-hamsinin-kilosu-150-tl-oldu2.jpg

SICAKLIKLAR BALIKLARI ETKİLİYOR

Havanın mevsim normallerinin üzerinde gittiğini hatırlatan balıkçılar, “Bundan kaynaklı balıklar yüzeye çıkmıyor. Havalar soğur ise balıklar dipten yüzeye çıkar buda tezgahlara olumlu yansır. Havaların sıcak gitmesi ile balık az geliyor. Fiyatlarda sınırlı bir şekilde düşüyor. Geçtiğimiz yıl bu ayda kar yağıyordu. O yüzden geçen yıl bol ve ucuz balık yedik. Havalar soğuk olacak ki balık da yerinde dursun. Deniz suyu sıcaklığı o yüzden balıklar için çok önemli. Şu anda hava şartlarından dolayı balık bolluğu yaşayamıyoruz. Bu sene daha balığın kulağına kar suyu kaçtı diyemedik.

Bu haber toplam 248 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi