Kırıkkale’de helal belgelendirme semineri

Kırıkkale’de helal belgelendirme semineri
 İnternet Editörü
Ticaret Bakanlığı Helal Akreditasyon Kurumu ile Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği işbirliğinde Helal Belgelendirme ve Helal Gıda Bilgilendirme semineri düzenlendi.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen seminerde katılımcılara Helal Belgelendirme süreçleri ve Helal Belgeli ürünlerin uluslararası ticareti konularında bilgiler verildi.

DETAYLI BİLGİLER VERİLDİ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik Helal Belgelendirme ve Helal Gıda Bilgilendirme semineri düzenlendi. Ticaret Bakanlığı Helal Akreditasyon Kurumu ile Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği işbirliğinde düzenlenen seminere TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu, Helal Akreditasyon Dairesi Başkanı Erdem Başdemirci, Kırıkkale Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü Fahrettin Özata, Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Dernek Başkanı Özgür Dönmez, Helal Akreditasyon Uzman Yardımcısı Ömer Faruk Gövercin, Aşçı Zafer Şahin ve oda üyeleri katıldılar. Seminerde katılımcılara Helal Belgeli Ürün ve Hizmetlerin Uluslararası Ticareti, Helal Belgelendirmenin Tarihçesi ve Güncel Durum, Helal Akreditasyon Kurumu Faaliyetleri” konularında bilgiler verildi. Seminerde ayrıca Helal Ekonomi Sektörleri, Küresel Helal Pazarı Büyüklüğü, Helal Belgelendirmenin İktisadi Faydaları, Yetkilendirme, Standartlar, Süreçler, Karşılaşılan Sorunlar, Türkiye’de de Yasal Düzenlemeler konuları anlatıldı.

kirikkalede-helal-belgelendirme-semineri2.jpg

10 TRİLYON DOLARLIK PAZAR

Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Dernek başkanı Özgür Dönmez yaptığı konuşmasında ikincisini düzenledikleri Helal belgeli ürün ve hizmetlerin uluslararası ticareti, helal belgelendirmenin tarihçesi ve güncel durumu, Helal Akreditasyon Kurumu Faaliyetleri, OIC/SMIIC Helal Standartları ve Helal Belgelendirme Sisteminin anlatıldığı genel bilgilendirme semineri çok verimli geçti. ‘Helal Pazarı’ hakkında çok şey bilgiyi bu seminerde öğrenme fırsatı bulduk. Dünyada 10 Trilyon Dolara yakın pazar hacmi bulunun Helal Pazarından Kırıkkale’nin de pay almasını istiyoruz. Bu yönde bilinçlendirme seminerlerini Türkiye Cumhuriyeti Helal Akreditasyon Kurumunun destekleri yapıyoruz. İnşallah bu tarz seminerleri organize etmeyi ileriki günlerde de sürdüreceğiz” diye konuştu.

kirikkalede-helal-belgelendirme-semineri4.jpg

DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR

Başkan Dönmez “Başta seminerin yapılmasına öncülük eden Türkiye Cumhuriyeti Helal Akreditasyon Kurumu Daire Başkanı Erdem Başdemirci, uzman yardımcısı Ömer Faruk Gövercin’e, Mühendis Ayşe Merve Özdemir’e, Kırıkkale İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Servet Fırat, Ticaret İl Müdürü Mehmet Demir, yardımcısı Fahrettin Özata, toplantıya ev sahipliği yapan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, yönetim kurulu üyelerine ve her zaman desteklerini gördüğümüz Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekteri Ahmet Şerbetçioğlu’na yönetim kurulu üyelerimiz Hasan Filiz, Zafer Şahin ve Mehmet Dönmez’e teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.