Kırıkkale’de çiftçiler bilgilendirildi

Kırıkkale’de çiftçiler bilgilendirildi
Tarım Sigortaları 2024 yılı uygulamalarının yer aldığı, kapsama alınacak yeni riskler, ürünler, bölgeler ile prim oranlarına ilişkin sorun ve çözüm önerilerinin anlatıldı.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) bilgilendirme toplantısı Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Kırıkkale İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, Teknik personeller, Arıcılar Birliği Başkanı ve Üreticiler katıldı. Tarsim Ankara Bölge Müdürlüğü Kıdemli Uzman Demet Sözeri'nin Bitkisel Ürün Sigortaları hakkında yaptığı sunum ile başlayan toplantı, Tarsim Uzmanı Veteriner Hekim Hakan Recep Dinler'in Devlet Destekli Hayvancılık Hayat Sigortaları hakkında verdiği bilgilendirme ile devam etti. Sunumların ardından soru cevap kısmına geçilerek üreticilerin talep ve sorunları not alınarak toplantı sona erdi.​

kirikkalede-tarsim-bilgilendirme-toplantisi-yapildi2.jpg

KADEMELİ HASARSIZLIK İNDİRİMİ

Kademeli hasarsızlık indirimi uygulamasının başlatıldığını belirten ve Bitkisel ürün sigortası 2024 yılı değişiklikleri konusunda bilgiler veren uzmanlar “Bitkisel Ürün Sigortası kademeli hasarsızlık indiriminde dolu paket için %40 oranında 4.yıl kademesi, don riski için %30 oranında 3.yıl kademesi eklendi. Parselde son yılda hasar olmaması ve kesintisiz poliçe düzenlenmesi kaydıyla, ardışık hasarsız yıl sayısı göz önüne alınarak dolu paket primi üzerinden dirimler uygulanır. Çift Poliçe indirimi getirildi. Ağaç Çift Poliçe İndirimi, Ağaç Sigortasında, aynı parselde hem ağaç hem de ürün poliçesi olan parsellerde uygulanan “Ağaç Çift Poliçe İndirimi” %5’ten%10’ayükseltildi” diye konuştu.

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.