Kırıkkaleli borçlu çıktı!

Kırıkkaleli borçlu çıktı!
 İnternet Editörü
Ekonomi alanında önemli ithalat ve ihracatın yapıldığı Kırıkkale ile ilgili Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) önemli bir rapor yayınladı. Raporda Kırıkkale’nin diğer illere göre borçlu olup olmadığı ortaya çıktı.

BORÇ MİKTARI 13 MİLYAR TL

Savunma sanayi, eğitim, sağlık ve kültürel açıdan önemli şehirler arasında yer alan Kırıkkale’de yaşayan vatandaşların çoğu borçlu çıktı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı güncel verilere göre, bankalara en çok borcu olan şehirlerin listesi belli oldu. BDDK tarafından 3 aylık periyotlar dahilinde en borçlu şehirleri sıralıyor. Açıklanan verilere göre Kırıkkale’nin borcunun yaklaşık 13 milyar TL olduğu belirtildi.

kirikkaleli-borclu-cikti2.jpg

BORÇLU VE BORÇSUZ ŞEHİRLER

BDDK'nın verilerine göre, Türkiye'nin en büyük nüfusa sahip şehri olan İstanbul 3,7 trilyon lira ile en borçlu iller listesinde birinci sırada yer alıyor. İstanbul'u 1,4 trilyon lira ile Ankara takip ediyor. Üçüncü sırada ise 521 milyar lirayla İzmir geldi. En az borcu olan illerin zirvesinde ise 2.8 milyar lira ile Bayburt yer aldı. Bayburt'u 4 milyar lirayla Tunceli takip etti.

Bu haber toplam 222 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.