Sandık görevlilerinin alacağı ücret belli oldu

Sandık görevlilerinin alacağı ücret belli oldu
 Haber Merkezi
31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerinde görev alacak sandık görevlilerinin ücretleri belli oldu.

EN YÜKSEK ÜCRET SANDIK KURULU BAŞKANINA

Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler konusunda belirlediği seçim takvimi işlerken, sandık görevlilerin alacağı ücretler belli oldu. Buna göre seçimlerde görev alacak sandık görevlilerinden sandık kurulu başkanlarına 2 bin 947 TL, sandık memurlarına 2 bin 88 TL, partili üyelere bin 44 TL ve bina sorumlularına 2 bin 936 TL ücret ödenecek.

Sandık başkanı ve sandık memurunun ücretleri arasında yaklaşık 900 TL'lik fark dikkat çekiyor. Bu fark, sandık başkanının seçim sürecinin başından sonuna kadar sorumluluğun büyük kısmını üstlenmesine bağlanıyor. Bina sorumlusu ise sandık kurulunun çalışması için gerekli olan ortamın hazırlanmasından sorumlu olduğu için diğer görevlilerden daha yüksek bir ücret alıyor.

sandik-gorevlilerinin-alacagi-ucret-belli-oldu2.jpg

KİMLER SANDIK BAŞINDA GÖREV ALABİLİR

Seçimde sandık başında görev almak isteyenler, sandık görevlisi başvuru şartları için seçim kurullarının duyurularını takip etmeleri gerekiyor. Sandık görevlisi olmak için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak. 18 yaşını doldurmuş olmak. Herhangi bir siyasi parti üyeliğine sahip olmamak. Herhangi bir suçtan hüküm giymemiş olmak. İdare amirleri, zabıta amir ve memurları, Askeri Ceza Kanunu'nun 3. maddesinde yazılı (sivil memurlar dâhil) askeri şahıslar, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri ve adaylar sandık kurullarına seçilemezler.

sandik-gorevlilerinin-alacagi-ucret-belli-oldu4.jpg

Bu haber toplam 612 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi