Türk Metal teklifi geri çevirdi

Türk Metal teklifi geri çevirdi
 İnternet Editörü
İşveren sendikası MESS ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine Türk Metal Sendikası grev kararı almıştı.

Süreçte MESS sendikaları yeniden masaya davet ederek yeni teklif yaptı ancak, Türk Metal sözleşmenin 3 yıllık olması, tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasının kaldırılması gibi kazanılmış haklarının geriye götürecek teklifleri masada tutmaya devam edilmesini neden göstererek teklifi reddetti.

TOPLAM GETİRİSİ YÜZDE 73

Yüzbinlerce işçiyi yakından ilgilendiren Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde düğüm yine çözülemedi. Yetkili olduğu işyerlerinde grev sürecini başlatan Türk Metal Sendikası, İşveren sendikası MESS tarafından yeniden masaya davet edildi. Yapılan görüşmelerde yine anlaşma sağlanamadı. Yapılan görüşmelerle ilgili Türk Metal Sendikası genel merkezinden yapılan açıklamada “MESS’in daveti üzerine Merkez Ofislerinde gerçekleşen toplantıda işveren tarafı; 1 Eylül 2023'ten geçerli olmak üzere ilk 6 ay için saat ücretlerine önce %32 zam yapılmasını, yüzdelik zam uygulandıktan sonra saat ücretlerine seyyanen 20,5 TL zam yapılmasını, daha sonra ise 10 yıllık kıdemle sınırlı olmak üzere yine saat ücretlerine her kıdem yılı için 1,5 TL zam yapılmasını teklif etmiştir. MESS'in teklif ettiği bu zam paketinin ortalama ücrete toplam getirisi %73 oranındadır” ifadelerine yer verildi.

turk-metal-teklifi-geri-cevirdi3.jpg

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZI GERİYE GÖTÜRECEK TEKLİFLER MASADA TUTULDU

Açıklamanın devamında “MESS ayrıca sosyal yardımlara 1 Eylül 2023 tarihinden geçerli olmak üzere yıllık %90 oranında zam teklif etmiştir. Sonraki altı aylar için ücretlere, ilgili altı ayın enflasyonu oranında, sosyal haklara ise yıllık enflasyon oranında artış teklifini yinelemiştir. Ayrıca MESS, sözleşmenin 3 yıllık olması, tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamasının kaldırılması, ikramiyelerin işe gelinemeyen günler için kesilmesi başta olmak üzere, kazanılmış haklarımızı geriye götürecek tekliflerini ise masada tutmaya devam etmiştir. Heyetimiz yapılan teklifleri kabul etmeyerek görüşmeyi sonlandırmıştır” denildi.

turk-metal-teklifi-geri-cevirdi2.jpg

Bu haber toplam 228 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi