Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı

Yurt dışı üretici fiyat endeksi arttı
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık %20,08 arttı, aylık %2,05 arttı. Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında %23,12 artış, imalatta %20,03 artış olarak gerçekleşti.

İMALATTA ARTIŞ GÖSTERDİ

2025 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %2,05 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,10 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %20,08 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %34,95 artış gösterdi. Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında %23,12 artış, imalatta %20,03 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında %19,19 artış, dayanıklı tüketim mallarında %20,76 artış, dayanıksız tüketim mallarında %21,83 artış, enerjide %2,41 artış, sermaye mallarında %22,47 artış olarak gerçekleşti.

yurt-disi-uretici-fiyat-endeksi-artti1.jpg

İMALAT ÜRÜNLERİNDE AYLIK %2,03 ARTTI

Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında %3,42 artış, imalatta %2,03 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında %2,32 artış, dayanıklı tüketim mallarında %2,78 artış, dayanıksız tüketim mallarında %1,88 artış, enerjide %1,31 artış, sermaye mallarında %1,81 artış olarak gerçekleşti.

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.