Yüzde 70 hibe destekli ceviz bahçesi kuruldu

Yüzde 70 hibe destekli ceviz bahçesi kuruldu
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, Müdür Yardımcısı ve Şube Müdürü ile Balışeyh ilçesi Kırlangıç Köyünde bulunan 40 dekarlık kapama ceviz bahçesini ziyaret etti.

Bahçe sahibi Kuddusi Çelebi'yi ziyaret eden Ateş, bahçede yapılan çalışmaları inceledi ve bu sezon yapılacak iş ve işlemler hakkında bilgi aldı.

ÇEŞİTLİ DESTEKLER SAĞLANIYOR

KOP tarafından %70 hibe ile desteklenen bahçe, bölgedeki ceviz yetiştiriciliği için önemli bir örnek teşkil ediyor. Ateş, ziyaretinde yaptığı açıklamada, cevizin Kırıkkale için önemli bir ürün olduğunu ve bu tür bahçelerin yaygınlaştırılması için çalıştıklarını söyledi. Ateş, üreticilere bol ve bereketli bir sezon diledi. Bahçe sahibi Kuddusi Çelebi de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Müdürlüğü'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

yuzde-70-hibe-destekli-ceviz-bahcesi-kuruldu2.jpg

BUDAMA VE GÜBRELEME EĞİTİMİ

Ziyaret sırasında ceviz yetiştiriciliği ile ilgili çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunuldu. Bahçedeki ceviz ağaçlarının durumu, budama ve gübreleme gibi konularda bilgiler verildi. Kırıkkale'de ceviz yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması için çalışmaların devam edeceği belirtildi. Müdür Ateş, imkanlar dahilinde Kırıkkale genelinde ve köylerinde tarım arazilerini ziyaret ettiklerini ve tarım alanında nasıl daha ileriye gitme noktasında çalışmaların yapılması amacıyla saha ziyaretlerinin devam ettiğini dile getirdi.

Bu haber toplam 59 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.