Ahılı köyünde biçerdöverler kontrol edildi

Ahılı köyünde biçerdöverler kontrol edildi
 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale’de hububat hasadının başlamasıyla birlikte, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, dane kayıplarını önlemek amacıyla biçerdöverlerin kontrollerini gerçekleştiriyor.

EMEĞİNİN KAYBOLMASINI ÖNLÜYOR

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü biçerdöver kontrolör ekipleri Merkez İlçesine bağlı Ahıllı köyünde biçerdöver kontrollerine devam ediyor. Kırıkkale'de hububat hasadı tüm hızıyla devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de bu yoğun dönemde boş durmuyor. Dane kayıplarını önlemek ve ürünün en iyi şekilde hasat edilmesini sağlamak amacıyla biçerdöver kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Yapılan bu biçerdöver kontrolleriyle ürün kaybını en aza indirgeyip, ürünün en iyi şekilde hasat edilmesini sağlayarak çiftçilerimizin emeğinin kaybolmasını önlüyor.

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Ahıllı köyünde de kontroller devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü biçerdöver kontrolör ekipleri, Merkez İlçesine bağlı Ahıllı köyünde biçerdöverleri titizlikle inceliyor. Bu kontroller sayesinde ürün kaybı en aza indirilerek çiftçilerin emeğinin boşa gitmesi önleniyor.
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Müdürü Fatih Ateş, "Hasat dönemindeyiz. Bu dönemde dane kayıplarını önlemek ve ürünün en iyi şekilde hasat edilmesini sağlamak için çok önemli. Bu nedenle biçerdöver kontrollerini aralıksız sürdürüyoruz. Ahıllı köyümüzde de bugün biçerdöverlerimizi kontrol ettik.

ÇİFTÇİLERİMİZİN EMEĞİ ÖNEMLİDİR

“Kontrollerimizde herhangi bir problemle karşılaşmadık. Çiftçilerimize dane kaybına izin vermemeleri ve biçerdöverlerini dikkatli kullanmaları konusunda uyarılarda bulunduk." Ateş, ayrıca şunları da ekledi: "Çiftçilerimizin emeği bizim için çok değerlidir. Bu emeğin boşa gitmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Biçerdöver kontrolleri de bu çabalarımızdan biridir. Çiftçilerimizden ricamız, kontrollerimize uymaları ve biçerdöverlerini kurallara uygun şekilde kullanmalarıdır."

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.