Asrın felaketi: 6 Şubat depremi!

Asrın felaketi: 6 Şubat depremi!
 İnternet Editörü
Bugün, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,8 ve 7,5 büyüklüklerindeki iki depremin yıldönümü.

11 ilde büyük yıkıma neden olan ve yaklaşık 54 bin kişinin hayatını kaybettiği asrın felaketi, aradan geçen bir yıla rağmen bugün gibi akıllardaki tazeliğini koruyor.

54 BİNE YAKIN VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

6 Şubat 2023 tarihinde 9 saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 7,8 ve 7,5 büyüklüklerindeki iki deprem meydana gelmişti. 11 il’de yıkıcı etkiye sahip olan ve asrın felaketi olarak akıllara kazınan depremde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetmiş, 107 bin 213 kişi de yaralanmıştı. Dünyadaki birçok ülkeden büyük alanı etkileyen asrın felaketinde binlerce konut yerle bir oldu. 5 milyondan fazla vatandaş aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu farklı illere göç etmişti. Depremin hemen ardından Türkiye çapında görülmemiş bir birliktelik örneği sergilenerek küçük, büyük tüm vatandaşlar bölge insanı için yekvücut olmuştu.

asrin-felaketi-6-subat-depremi2.jpg

KIRIKKALE BÖLGE İÇİN SEFERBER OLMUŞTU

Asrın felaketinin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Kırıkkaleliler örnek bir dayanışma örneği sergileyerek bölge insanı için yardım seferberliği başlatmış, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi başta olmak üzere ilçe ve kasabalardaki tüm kamu kurum ve kuruluşlar, STK’lar bölgeye arama kurtarma ekipleri göndermişti. Kırıkkale ekipleri merkez üssü Pazarcık ilçesini üst olarak belirlemiş ve bölge insanının ihtiyaçlarını karşılamak için seferber olmuştu. Kırıkkaleliler yardımlarıyla bölge insanının yalnız olmadığını her fırsatta ortaya koydu.

asrin-felaketi-6-subat-depremi4.jpg

KIRIKKALE EKİBİNE ÜSTÜN HİZMET MADALYASI

Kırıkkale ekipleri Cumhurbaşkanlığı tarafından üstün hizmet madalyası ile ödüllendirildi. Pazarcık'ta meydana gelen ilk deprem, 1668 Kuzey Anadolu depreminden sonra Anadolu topraklarında gerçekleşen en büyük ikinci deprem ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kaydedilen en büyük deprem olarak kayıtlara geçmişti. Millet olarak böyle zor zamanları birlik ve beraberliğimizle atlatıyoruz. Depremde yaşamını yitiren tüm vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz. Allah Türk Milletine bir daha böyle acılar yaşatmasın.

asrin-felaketi-6-subat-depremi6.jpg

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.