Astronot, Kırıkkale’de soruları yanıtladı

Astronot, Kırıkkale’de soruları yanıtladı
 İnternet Editörü
Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Kırıkkale'de öğrencilerle buluşarak uzay yolculuğu ve astronotluk hakkında merak edilenleri yanıtladı.

Mehmet Varlıoğlu Ortaokulu öğrencisi Utku Kalkan'ın da aralarında olduğu öğrenciler, Gezeravcı’ya uzay ve astronotluk hakkında pek çok soru yöneltti.


UZAY YOLCULUĞU ZORLU BİR SÜREÇ

Genç astronot adayı Utku Kalkan, Gezeravcı’ya "Uzaya gitmek için hangi eğitimleri almam gerekiyor?" sorusunu yöneltti. Gezeravcı, Utku'ya şu şekilde yanıt verdi: "Uzay yolculuğu zorlu bir süreç ve bu yola çıkmak için sağlam bir eğitimden geçmek gerekiyor. Başarılı bir astronot olmak için matematik, fizik, kimya ve biyoloji gibi temel bilimlerde iyi olman gerekiyor.”

astronot-kirikkalede-sorulari-yanitladi.jpg

ÖĞRENCİLERDEN BÜYÜK ALKIŞ ALDI

“Ayrıca, İngilizce dilini de çok iyi bilmen ve disiplinli bir çalışma temposuna sahip olman önemli. Uzay araştırmaları ve havacılık mühendisliği gibi alanlarda da eğitim alabilirsin. En önemlisi ise hayallerinden asla vazgeçmemen ve çok çalışman." Gezeravcı’nın cevabı salondaki öğrencilerden büyük alkış aldı. Utku Kalkan, Gezeravcı’ya ilham verici sözleri ve tavsiyeleri için teşekkür etti.

Bu haber toplam 1152 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum