Bu görüntüler Kırıkkale’de çekildi!

Bu görüntüler Kırıkkale’de çekildi!
 Muhabir
Kırıkkale'de şubat ayının ortasında beklenmedik bir şekilde yaz sıcakları yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kentte şaşkınlık yaratıyor.

TERMOMETRELER 13 DERECEYİ GÖSTERİYOR

Bugün 15 Şubat 2024 ve Kırıkkale'de hava sıcaklığı 20 dereceyi gösteriyor. Güneşli hava hakim ve kentte adeta bahar havası yaşanıyor. Sıcak havadan etkilenen vatandaşlar, yazlık kıyafetlerini giyerek sokağa çıktı. Parklar ve bahçeler vatandaşlarla doldu. Sıcak havadan esnaf da memnun. Havaların ısınmasıyla birlikte satışların arttığını belirten esnaflar, bu durumun kent ekonomisine de katkı sağlayacağını ifade ediyor.

bu-goruntuler-kirikkalede-cekildi2.jpg

VATANDAŞLAR YAZLIK KIYAFETLERİNİ GİYDİ

Uzmanlar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının ani değişimlere neden olabileceğini uyarıyor. Vatandaşlara soğuk havalara karşı tedbirli olmaları ve mevsimsel hastalıklara dikkat etmeleri yönünde uyarılarda bulunuluyor.

bu-goruntuler-kirikkalede-cekildi3.jpg

YAŞANAN SICAKLIKLAR NORMAL Mİ?

Kırıkkale'de şubat ayında hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nadir bir durum değil.. Özellikle son yıllarda küresel ısınmanın etkisiyle kış aylarında da sıcak havalar yaşanabiliyor. Küresel ısınmanın etkileri tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de hissediliyor. Kış aylarının daha ılık, yaz aylarının ise daha sıcak geçmesi küresel ısınmanın en belirgin sonuçlarından biridir.

bu-goruntuler-kirikkalede-cekildi4.jpg

KÜRESEL ISINMANIN ETKİLERİ

Uzmanlar, küresel ısınmanın etkilerinin önümüzdeki yıllarda daha da artacağını ve bu durumun birçok olumsuz sonuca yol açacağını ifade ediyor. Kuraklık, sel, fırtına gibi doğal afetlerin artması, deniz seviyesinin yükselmesi ve biyolojik çeşitlilikte azalma küresel ısınmanın en önemli riskleridir. Sonuç olarak, Kırıkkale'de şubat ortasında yaşanan yaz sıcaklıkları küresel ısınmanın bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Bu durumun önümüzdeki yıllarda daha da artacağı ve birçok olumsuz sonuca yol açacağı unutulmamalıdır.

Bu haber toplam 3409 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.