Cam balkonu olanlar dikkat! Ceza yiyebilirsiniz

Cam balkonu olanlar dikkat! Ceza yiyebilirsiniz
 Haber Merkezi
Evini genişletmek için cam balkon yaptıranlara Yargıtay'dan ceza uyarısı geldi. Yargıtay cam balkonla ilgili emsal bir karara imza attı. "Kat maliklerinin izni olmadan binada değişiklik yapılamaz" denildi.

CAM BALKON YASAK MI?

Binaların balkonları dış cepheden pay alması sebebi ile diğer odalardan farklı olarak kabul edilip binanın ortak alanları arasında yer alıyor. Bu nedenle balkonlarda yapılacak tadilat ve değişimlerde apartman sakinlerinin beşte dördünün yazılı izninin alınması gerekiyor.

cam-balkonu-olanlar-dikkat-ceza-yiyebilirsiniz.jpg

YARGITAY KARARI VERDİ

Yargıtay'ın 2015/6244 Esas ve 2016/2299 numaralı kararı, cam balkon uygulamalarında emsal nitelikte bir karar olarak gösterilmekte. Bu kararın ana sebebi ise, kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadan yapılan değişikliklerin yasak olduğu belirtildi.

cam-balkonu-olanlar-dikkat-ceza-yiyebilirsiniz3.jpg

Dosya içeriğine göre, bir kat malikinin bağımsız bölümünde projeye aykırı olarak kapatılan balkonun eski haline getirilmesi istenmiş ancak mahkeme tarafından reddedilmiştir. Yargıtay, bu kararın hukuki dayanağı olarak, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Yasası'nın 19. maddesini öne sürmektedir. Buna göre, ana taşınmazın ortak alanlarında yapılacak değişiklikler için beşte dördünün yazılı izni gerekmektedir.

Bu haber toplam 573 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.