Emekçiler, mücadeleleri için buluştu

Emekçiler, mücadeleleri için buluştu
 Muhabir
Memur-Sen, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Samsun'da düzenlediği mitingle kutladı. Mitinge Memur-Sen Kırıkkale il temsilcisi Yasin Pekuz ve Şube başkanları katıldı.

EMEK, VİCDAN, ADALET

Türkiye'nin dört bir yanından gelen Memur-Sen üyeleri, “Emek, Vicdan, Adalet” temasıyla gerçekleştirdikleri mitingde Samsun Kurtuluş Yolu’nu doldurdu. Binlerce emekçi hep bir ağızdan talep ve beklentilerini haykırdı. Mitinge Memur-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi Yasin PEKUZ ve Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı şube başkanları da katıldı. 1 Mayıs, çalışanların sorunlarının dile getirilmesine, çözüm yollarına ilişkin görüşlerin tartışılmasına olanak sağladığını dile getiren PEKUZ, “Devletimizin, çalışanlarımız, sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimizle işbirliği içinde yürüttüğü çalışmalar, ülkemizin daha parlak bir geleceğe yürüyüşünde büyük önem taşımaktadır.

emekciler-mucadeleleri-icin-bulustu-2.jpg

Biz ki, ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan önce ödeyiniz’ diyen bir Nebi’nin ümmetiyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizin kalkınmasında ve ilerlemesinde alın terleriyle lokomotif güç oluşturan tüm işçi kardeşlerimizin ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, bu anlamlı günün birlik ve dayanışma ruhu içerisinde geçirmelerini temenni ediyorum” dedi

İNSANLIĞIN UMUDUNU ARTIRACAĞIZ

1 Mayıs, çalışanların büyük kurultayı olduğunu söyleyen Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın “ Bugün emeğin, emekçinin sesinin en gür çıktığı gündür. Emeğin, emekçinin ideolojik çatışma aparatına dönüştürüldüğü, emek gündeminin değil şiddetin konuşulduğu 1 Mayıs’lar Memur-Sen’le birlikte geride kaldı. 11 Hizmet kolumuzla, hizmeti merkeze alan sendikal anlayışımızla, yeni bir yol açtık. 1 Mayıs’ı bir kurultay kabul ederek, şiddetin, kanın, çatışmanın değil emeğin, emekçinin konuşulduğu bir güne dönüştürdük. Biz diyoruz ki 1 Mayıslar emeğin güç birliği yaptığı, küresel sömürü düzenine karşı sözün yükseldiği dayanışma zeminleri olmalı. Çünkü Dünyada adaletsizliğin zirve yaptığı, emeğin ve alın terinin horlandığı, ekonomik istikrarsızlığın her geçen gün derinleştiği zamanlardan geçiyoruz. Dünya bir yangın yerine dönüştü… İnsanlığın vicdanı korkunç yaralarla kavruluyor. Savaşlar, çatışmalar bütün dünyayı sarıyor. Geçen yüzyılda, zaten adaletsizlik üzerine şekillenen kurumlar, sorunları kangrene dönüştürdüler. Emperyalistler, küresel kaos stratejisini derinleştiriyor. Açık söylüyorum, bu gidiş, gidiş değil! Cennet vaadiyle kurdukları cinnet düzeni insanlığı yok ediyor. Kirli stratejileri insanlığa kan ve acıdan veriyor. Çıkardıkları krizleri aşmak için insanlığı ateşe atmaktan çekinmiyorlar. Biz onun için direneceğiz ve insanlığın umudunu artıracağız” dedi.

Bu haber toplam 103 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.