Halil Öztürk: "Milli kimliğimizi yansıtıyor"

Halil Öztürk: "Milli kimliğimizi yansıtıyor"
 İnternet Editörü
MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, İstiklâl Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 103. yıldönümü münasebetiyle açıklamada bulundu.

Öztürk, İstiklâl Marşı’nın anlam derinliğine dikkat çekti. Öztürk, “Milli kimliğimizi yansıtan en önemli metinlerden birisi hiç şüphesiz İstiklâl Marşı’dır” dedi.

MİLLİ MUTABAKAT METNİDİR

Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “İstiklâl Marşı; birliğimizi, azmimizi, mücadelemizi ve inancımızı dünyaya duyurduğumuz milli mutabakat metnidir. İstiklâl Marşı, Türk milletinin gür ve cesur sesidir. Büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen dizeler, Türk milletinin sinesinde hiç sönmeyecek bir ateş gibi yanmaktadır. Biz bu ateşe yabancı değiliz. Çağlar önce tıpkı Ergenekon’da demir dağı eriten ateş neyi ifade ediyorsa, Millî Mücadele’nin sembolü olarak ortaya çıkan İstiklâl Marşı da bugün aynı anlamı taşımaktadır. Akif’in kaleme aldığı, “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım” dizeleri bu bakımdan önemlidir.”

halil-ozturkistiklal-marsi-turk-milletinin-gur-ve-cesur-sesidir2.jpg

BUGÜN BU HEYECANI HALEN YAŞATMAKTADIR

“Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerimizin motivasyon kaynağı İstiklâl Marşı’dır!”

“Tarihine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan, gücünü bu tarihi birikimlerden alan milletler, geleceğe de emin adımlarla ilerlerler. Türk milleti bu bakımdan dünyaya emsal gösterilecek niteliktedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüz yılına adım attığımız bu dönemde, hedeflerimiz daha da büyümüştür. Bu hedefleri gerçekleştirmek için ise mücadele etmek gerekmektedir. Yazıldığı dönem itibariyle Anadolu topraklarında milli bir heyecan uyandıran İstiklâl Marşı, bugün bu heyecanı halen yaşatmaktadır.”

GÜÇLÜ OLMA ÜLKÜMÜZ BÂKİDİR

“Mücadelenin yöntemi değişse de bağımsız kalma ve güçlü olma ülkümüz bâkidir. Dolayısıyla Türk ve Türkiye Yüzyılı’nda bu ülküyü besleyecek manevi hisler yine İstiklâl Marşı’nda bulunmaktadır” ifadelerini kullanan Halil Öztürk, şöyle devam etti: “12 Mart 1921 tarihinde İstiklâl Marşı’nın, milli marş olarak kabul edilişinin 103. yılında, istiklâl mücadelesi veren şehitlerimize ve bu destansı mücadeleyi dizeleriyle ölümsüzleştiren Mehmet Akif ERSOY’a rahmet diliyorum. Tarihten bu yana sancılı günler geçirsek de nice bedeller ödesek de yolumuza devam edeceğiz. Yemine sadık kalanlar, unutmayın; ‘Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın” dedi.

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.