Kırıkkale hayvan pazarı denetimde!

Kırıkkale hayvan pazarı denetimde!
 Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimleri, Kırıkkale Hayvan Pazarı'nda rutin denetimlerini gerçekleştirdi.

AŞI VE KÜPE KAYITLARI İNCELENDİ

İl Müdür Yardımcısı, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü ve Veteriner Hekimlerden oluşan ekip, hayvanların sağlık durumlarını, aşı ve küpe kayıtlarını titizlikle kontrol etti. Hayvanların genel sağlık durumları kontrol edildi. Aşı ve küpe kayıtları incelendi. Pazar alanının temizlik ve hijyeni değerlendirildi. Hayvan refahı gözetilerek, temiz su ve yeterli yem takibi yapıldı. Hayvan hastalıklarının kontrol altına alınması ve yayılmasının önlenmesi, hayvan refahının korunması, tüketicilere güvenli ve sağlıklı gıda temininin sağlanması amaçlandı.

kirikkale-hayvan-pazari-denetimde2.jpg

TİTİZLİKLE ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, "Hayvan pazarlarında düzenli olarak yaptığımız bu denetimler hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığı için oldukça önemlidir. Tüketicilerimizin sofralarına güvenli ve sağlıklı ürünler ulaşması için bu denetimleri titizlikle yapmaya devam edeceğiz. İl Müdür Yardımcısı, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü ve Veteriner Hekimler hayvan pazarında, hayvanların sağlıklı olup olmadıklarına bakarak aşı ve küpelerini kontrol ettiler. Pazar alanının temizlik ve hijyenini kontrol eden ekipler hayvan refahı ile temiz su ve yeterli yem verilip verilmediğine baktılar. Bu denetimler hem hayvan sağlığı hem de insan sağlığını korumak için titizlikle yapılmaktadır” dedi.


Bu haber toplam 81 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.