Kırıkkale hayvan pazarında ŞAP alarmı!

Kırıkkale hayvan pazarında ŞAP alarmı!
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ŞAP hastalığı nedeniyle teyakkuza geçti. Yozgat, Kırşehir ve yakın illerde görülen ŞAP hastalığına karşın şehir genelinde hayvan giriş ve çıkışlarına yönelik sıkı takip yapılıyor.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR DENETİM ALTINDA

İç Anadolu Bölgesi’nin bazı illerinde görülen ŞAP hastalığı nedeniyle Kırıkkale’de adeta alarm verildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, canlı hayvan pazarlarında denetimlerini sürdürürken diğer bir taraftan şehir genelinde hayvan sirkülasyonunu dikkatle sağlıyor. Güvenlik güçleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin kontrolleriyle şehre giriş ve çıkışları sağlanan hayvanların sağlık kontrolleri yapılıyor.

kirikkale-hayvan-pazarinda-sap-alarmi4.png

ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR

İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Ateş, İl Müdür Yardımcısı Abdullah Leblebicier ile birlikte Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. Yenigün Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlyas Şen ve Yenigün Gazetesi CEO’su Kadir Yahşi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ahmet Gökdemir ile bir araya gelen Ateş, tarım alanında Kırıkkale’de yapacakları çalışmalarını anlattı. Kırıkkale için önemli projeleri olduklarını vurgulayan Ateş, son günlerde Kırıkkale’ye yakın bölgelerde görülen ŞAP hastalığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KIRIKKALE’DE HASTALIK YOK!

Şuana kadar Kırıkkale’de ŞAP hastalığının görülmediğini ifade eden müdür Ateş, denetimlerinin devam ettiğini söyledi. Hastalığın görülmesi durumunda hayvan pazarının geçici süreyle kapatılabileceğine dikkat çeken Ateş, hayvan üreticilerini ŞAP hastalığı görülen canlı hayvan pazarlarına gitmemeleri konusunda uyardı. Bu konuda Kırıkkale’de teyakkuza geçtiklerini belirten Ateş, “Hayvan üreticilerimiz için bütün önlemlerimizi aldık. İnşallah şehrimizde bu hastalık görülmez. Bütün tedbirlerimizi aldık” şeklinde konuştu.

HAYVAN PAZARI GÖZETİM ALTINDA

Müdür Ateş, “Komşu illerde çıkan ŞAP hastalığı sebebiyle ilimiz canlı hayvan pazarında denetimler artırıldı. ŞAP Hastalığı görülen Yozgat ve Kırşehir illerinde tüm ‘Canlı Hayvan Pazarları’ giriş-çıkışı İdari önlemler gereği kapatılmıştır. Henüz İlimizde Hastalık vakası görülmemiş olup; ŞAP hastalığının kontrolsüz hayvan hareketi ile bulaşma riskinin önüne geçebilmek adına Müdürlüğümüz Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube personellerince hayvan pazarının denetimi yapılmıştır. Yapılan denetimde hem hayvanların inspeksiyon muayeneleri yapılmış hem de yetiştiricilerimize hastalık ve hastalığın bulaş yolları ile önlemleri ve dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verilmiştir” dedi.

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.