Kırıkkale’de anneler için o süre değişecek!

Kırıkkale’de anneler için o süre değişecek!
 İnternet Editörü
Kadınların hem kariyer yapabilmeleri hem de çocuk sahibi olabilmeleri için çeşitli desteklerin sağlanacak. Bu kapsamda doğum izni süresi de değişecek.

DESTEK SAĞLANMASI KARARLAŞTIRILDI

AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, kadınların kariyer yaparken aynı zamanda çocuk sahibi olabilmelerini desteklemek amacıyla önemli kararlar alındı. Toplantıda, nüfus artış hızındaki düşüş, çalışan kadınların çocuk sahibi olma konusundaki tereddütleri ve yaşlı nüfus oranındaki artış gibi faktörler ele alındı. Bu doğrultuda, kadınların iş hayatında daha etkin olmalarını ve çocuk sahibi olmalarını kolaylaştırmak için çeşitli desteklerin sağlanması kararlaştırıldı.

4 AYLIK DOĞUM İZNİ YETERLİ DEĞİL

Doğum izni süresinin artırılması, yarı zamanlı çalışma imkânının sağlanması. Evden çalışma modelinin benimsenmesi. Annelerin esnek çalışma düzenlemelerinden yararlanabilmesi
Annelerin kıdem tazminatı boşluklarının bütçeden karşılanması. Toplantıda bir MKYK üyesi, kadınların doğum sonrası izinlerle ilgili daha uzun süreler talep etti. Üye, "4 aylık doğum izni yeterli değil.”

kirikkale2.jpg

KAYNAK AYRILMASI GEREKİYOR

“Kadınların çocukları 5-6 yaşına gelene kadar yarı zamanlı veya evden çalışma ile desteklenmeleri ve bu amaçla kaynak ayrılması gerekiyor. 1 yıllık izin seçeneği ile 2-3 yıllık uzaktan çalışma imkânı da gündeme getirilmeli ve bu yönde adımlar atılmalı" şeklinde konuştu. Bu adımların, kadınların iş ve aile yaşamlarını daha dengeli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olması beklenmektedir.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.