Kırıkkale’de engelliler meslek edinecek

Kırıkkale’de engelliler meslek edinecek
 Muhabir
Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği ile Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında kurs düzenlendi.

KURSUN AÇILIŞI YAPILDI

Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon Onayı ile ‘Kasiyerlik" Mesleğinde düzenlenen Mesleki Eğitim Kursunun açılışı İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin ve Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç’un katılımıyla yapıldı. Dernek Başkanı Erkoç, “Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği olarak İŞKUR destekli, engelli kardeşlerimizin istihdamına ve sosyal hayatların katkı sağlamak için kursu düzenliyoruz.” Katkılarından dolayı İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin’e ve personellerine teşekkür ediyorum” dedi.

engelli2.jpg

ÖZEL SEKTÖRDE İSTİHDAM EDİLECEK

İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin, Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarını kullanmaya yetkili komisyon onayı ile ‘kasiyerlik" mesleğinde düzenlenen kursa 20 kişi katıldığını ve kurs süresince kursiyerlerin cep harçlıkları, iş sağlığı ve genel sağlık sigortaları İŞKUR tarafından karşılanacağını söyledi. İl Müdürü Metin; kurs bitiminde 2 kursiyerin engelli kontenjanından, özel sektörde istihdam edileceğini aktardı

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.