Kırıkkale’de gıda işletmeleri denetim altında

Kırıkkale’de gıda işletmeleri denetim altında
 Muhabir
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından İl genelinde resmi kontrollerimiz kesintisiz devam ediyor.

GEREKLİ İŞLEMLER YAPILIYOR

Gıda Güvenilirliğinin sağlanması tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda üretim, işleme, dağıtım, toplu tüketim ve satışının olduğu tüm işletmelerde resmi kontrol faaliyetleri Gıda Kontrol Görevlileri tarafından hassasiyetle yürütülüyor.

kirikkalede-gida-isletmeleri-denetim-altinda-2.jpg

Ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Alo Gıda 174 Hattı ve CİMER Birimi üzerinden iletilen ihbar/şikayetlere ek olarak sosyal medyadan tarafımıza ulaşan şikayetler en kısa sürede değerlendirilmekte ve 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli iş ve işlemler yapılıyor.

KURALLARA UYMAYANLARA YASAL İŞLEM

İl Müdürlüğü Gıda kontrol ekipleri; son zamanlarda sosyal medyada yer alan ekmek ve ekmek çeşitleri hakkında yapılan şikayetlere istinaden Kırıkkale Merkez ve ilçelerde, ekmek üretim ve unlu mamul satış/toplu tüketim faaliyeti gösteren işletmelerde yapılan resmi kontroller devam etmektedir.

kirikkalede-gida-isletmeleri-denetim-altinda-4.jpg

Yapılan denetimlerde asgari teknik ve hijyenik şartları sağlamadığı tespit edilen işletmeler hakkında ilgili kanun kapsamında gerekli yasal işlemler yapılıyor.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.