Kırıkkale’de hatim ile teravih namazı kılınacak

Kırıkkale’de hatim ile teravih namazı kılınacak
 İnternet Editörü
Kırıkkale’de her yıl Ramazan Ayı’nda hatim ile teravih namazı kıldırma geleneği bu yılda devam ediyor.

İLK TERAVİH NAMAZI PAZAR GÜNÜ

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın manevi heyecanı yaşanıyor. Bütün İslam alemi, Pazar günü kılınacak olan ilk teravih namazı ve ilk sahur ile Pazartesi günü iftarını yapacak. İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Ramazan Ayı nedeniyle açıklamalarda bulundu. Yaşar, “Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayatımıza ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşımaktadır.

Belirlenen konu, Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflenmektedir. Bu bağlamda bu yılın Ramazan teması “Ramazan ve Ahiret Bilinci” olarak belirlenmiştir” dedi.

HATİM İLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK

“Çarşı Camii’nde öğle ve cuma namazlarından önce okunan cüzün anlamı anlatılacaktır.
Müftülüğümüz bünyesinde eğitim faaliyetinde bulunan Hafızlık Kur’an kursları öğrencileri, ilimizde merkezi camilerde mukabele okuyacaklardır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İlimiz Merkez Çarşı Camii ve Bülenthan Camii’nde hatim ile teravih namazı kılınacaktır. Vatandaşlarımız tarafından mektup, fax, e-posta vb. yollarla yazılı olarak; müftülüğe bizzat gelerek ya da telefonla yöneltilen sorulara cevap vermek ve aileye yönelik hizmet sunmak üzere vaizlerimiz tarafından Aile ve Dini Rehberlik Büromuzda hizmet sunulacaktır.”

ÇARŞI CAMİİ’NDE SAKAL-I ŞERİF ZİYARETE AÇILACAK

“Ayrıca “Alo 190 dini bilgilendirme hattı”na gelen sorulara cevap vermek maksadıyla başkanlığımızın planlaması doğrultusunda haftanın yedi günü 09.00’de başlayarak iftar vaktine kadar vaizlerimiz tarafından hizmet sunulacaktır. 05 Nisan 2024 Cuma günü idrak edilecek Kadir Gecesi münasebetiyle Nur Camii’nde Kur’an Ziyafeti ve hatim programı tertip edilecek, tüm camilerde Kur’an tilavet edilecek ve hatim duası yapılacaktır. Şehit yakınları ve gaziler başta olmak üzere yetimler, engelliler, göçmenler, emekli personel, çocuk evleri, öğrenci yurtları, huzurevi, hastane, ceza infaz kurumu, AMATEM, kadın konuk evleri vb. kişi ve kurumlara yönelik Müftülüğümüz personeli tarafından ziyaretler gerçekleştirilecek, programlar düzenlenecektir.”

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.