Kırıkkale’de iftar vakti ne zaman? 13 Mart 2024

Kırıkkale’de iftar vakti ne zaman? 13 Mart 2024
 Muhabir
Kırıkkale, 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın heyecanını yaşamaya devam ediyor. Peki, Kırıkkale’de 13 Mart 2024 Çarşamba günü iftar (akşam) ezanı saat kaçta okunacak?

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın heyecanı yaşanıyor. Orucun üçüncü gününde olan Kırıkkale’de bugün akşam ezanının saat kaçta okunacağı merak edilen konular arasında yer alıyor.

İMSAK

05.31

GÜNEŞ

06.54

ÖĞLE

13.00

İKİNDİ

16.19

AKŞAM

18.57

YATSI

20.15

RAMAZAN AYININ FAZİLETİ

Ramazan ayı, dinimizce yüce ve kutsal kabul edilmiş mübarek bir aydır. Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnetle sabit olan Ramazan ayı zamanda on bir ayın sultanı olarak kabul edilmektedir.

Feyiz ve bereketlerle, af ve mağfiretlerle dolu olan sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın toplum hayatında yoğunluk kazandığı, ibadet hayatımızın zenginleştiği Ramazan ayı, peygamber efendimizin ifadesi ile “evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş” olan bir aydır.

Ramazan ayı, kalplerin dirildiği, gönüllerin aydınlanıp coştuğu, nefislerin kırıldığı, insani vasıfların tekrar hatırlandığı manevi yaşamı dolu olan bir aydır.

Bu anlamda Ramazan ayı Allah’ın biz müminlere sunduğu büyük bir ihsanı ve nimetidir.

Çünkü dini hayatımızda önemli bir yeri olan Ramazan ayını, diğer aylardan ayıran ve daha faziletli ve üstün kılan bir takım özellikler ve manevi güzellikler vardır.

Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.